Innholdsfortegnelse:

Anonim

Noen ganger kalt "vennlig foreclosure" innebærer gjerningen i stedet for foreclosure at låntakeren frivillig vender over eiendommen til utlåner for å unngå foreclosure-prosedyrer. Mens eiendommen eier mister eiendommen i begge tilfeller unngår låntakeren forlegenhet og drama av en formell foreclosure.

Foreclosure dokument med sett med nøkler på top.credit: Terrance Emerson / iStock / Getty Images

Forstå Foreclosure

Når en kjøper kjøper fast eiendom og bruker eiendommen som sikkerhet for å sikre et lån, kan utlåner vende seg til den juridiske prosessen med avskærmning for å selge eller skaffe eiendommen dersom kjøperen misligholder lånet. Tre grunnleggende foreclosure typer inkluderer den juridiske avskærmning, ikke-rettslig og streng foreclosure. Den rettslige avskærmningen krever rettssaker. Ingen salg skjer i en streng foreclosure, da eiendommen tittelen går til utlåner etter å oppfylle de nødvendige juridiske krav.

Gjerning i stedet

For å unngå forlegenhet på en foreclosure og få opplevelsen bak dem, velger noen eiendomsbesittere en DILF når de vet at foreclosure er uunngåelig. Dette krever en avtale mellom både låner og långiver, og låntakeren oppretter vanligvis avtalen. Låntakeren gir tittel til utlåner for å tilfredsstille lånet, og forlater eiendommen.

Lender fordeler og ulemper

Långivere er ikke alltid enige om å godta en DILF. Ved å godta den vennlige avskærmningen kan utlåner miste noen rettigheter som er formelt utelukket, slik som mulige VA-garantier eller private boliglånsforsikringskrav. Hvis foreclosure er uunngåelig, kan utlåner veie de økonomiske fordelene ved å akseptere gjerningen, som inkluderer å unngå utestengningskostnader og mulige skader på eiendommen i løpet av eviction prosessen.

Låner Fordeler og ulemper

Mens låntakeren unngår forlegenhet på en foreclosure, kan en DILF være like skadelig for skyldnerens kredittpoeng som en foreclosure, ifølge en rapport fra Virginia Cooperative Extension. Utlåner krever vanligvis låntakeren betaler for en vurdering og tittelsøk før han godtar det. Tittelsøket er nødvendig for å identifisere andre rettigheter mot eiendommen. I noen situasjoner er det mulig for utlåner å legge til side DILF hvis det oppdager senere at det var andre rettigheter mot eiendommen. Noen långivere vil ikke vurdere en DILF hvis eiendommen mangler egenkapital. I et foreclosure-salg, hvis eiendommen selger for et beløp som er mye høyere enn lånebalansen, kan låntakeren motta en del av salgsprisen, men låntakeren fortaber det riktig i en DILF. Før eieren opptrer en DILF, bør eieren av eiendommen konsultere en advokat og revisor.

Anbefalt Redaktørens valg