Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du kjøpte hjemmet ditt, var du pålagt å kjøpe huseiereforsikring for å motta finansiering. Å forstå denne dekningen vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av din policy hvis du noen gang trenger å gjøre krav. Boligeier forsikring er merket basert på hvor mye dekning de tilbyr. De tre typer villaeiere forsikring er HO-1, HO-2 og HO-3. HO-1 og HO-2-politikk er de rimeligste alternativene, men de forsikrer bare eiendommen, ikke individets eiendeler, og de har mange eksklusjoner. De fleste retningslinjene er HO-3-politikk fordi de dekker både huset og tilhørende eiendeler.

Hvordan fungerer huseiereforsikring?

Grunnleggende om Boligeier Forsikring

Eiendomsbeskyttelse

HO-3-politikk er delt inn i to grunnleggende deler: beskyttelse av eiendom og ansvarsbeskyttelse. Eiendomsbeskyttelse dekker fire hovedelementer. For det første dekker boligen seg selv, som inkluderer huset ditt og eventuelle tilknyttede strukturer. Andre strukturer på eiendommen, som for eksempel et lagringshus, er også dekket. Din personlige eiendom er en annen del av denne dekning. Noen politikk vil refundere den faktiske verdien av eiendommen, mens andre vil gi erstatningskostnaden dersom eiendommen er skadet, uavhengig av eventuelle avskrivninger. Noen politikker vil også dekke tap av svært verdifulle ting, som smykker, selv om det ikke var katastrofale hendelser. Endelig, hvis ditt hjem er skadet og du ikke kan bo der mens det er reparert, vil levekostnadene dine dekkes av eiendomsbeskyttelse.

Typer av skade dekket

Eiendomsdelen av villaeiere forsikringen vil dekke skader forårsaket av stormer, is, snø, brann, tyveri og hærverk. Skader forårsaket av rør som brister eller andre tilfeldige feil i hjemmet er vanligvis dekket, forutsatt at det ikke er tegn på forsømmelse fra husets side. Boligeier forsikringer har ofte en egenandel som husleieren må betale før dekning er tilgjengelig. Typiske retningslinjer dekker ikke skade forårsaket av flom, orkaner og jordskjelv. Boligeiere som bor i områder som er utsatt for disse typer skader, kan legge til disse dekningene for en ekstra kostnad.

Ansvarsbeskyttelse

Den andre delen av politikken, ansvarspartiet, dekker deg mot krav fra andre som er skadet på eiendommen din. For eksempel, hvis du har en fest og en av dine gjester er skadet mens du er hjemme, vil de medisinske regningene som gjesten har, dekkes av din huseiereforsikring. Men hvis du forsømmer din eiendom og noen er skadet som følge av uaktsomhet, vil du være ansvarlig for disse personskader.

Arkivere et krav

Hvis du har et tap som er dekket under din forsikringspolise, må du sende inn et krav om å motta pengene dine. Ditt forsikringsselskap vil da sende en juster for å bekrefte at verdien du oppgav på kravet er nøyaktig. Å ha bilder eller andre poster for å bevise verdien av dine eiendeler vil hjelpe deg med å motta alt du skylder. Når verdien av den skadede eiendommen er vurdert, vil du bli tilbudt et bosettingsbeløp. Du kan forhandle om dette hvis du føler at det ikke er tilstrekkelig til å dekke dine tap.

Anbefalt Redaktørens valg