Innholdsfortegnelse:

Anonim

En kreditor får en offisiell dom når den vinner en søksmål mot deg for en enestående balanse du forsømte å betale. Selv om statsloven er forskjellig, kan kreditorer vanligvis bruke sine rettsavgjørelser til å ta slike samlingshandlinger som garneringslønn og ta opp bankkontoer. Debitorens død begrenser kreditorens muligheter til å samle dommen, noe som ofte gjør samlingen umulig.

En domstolsdom forsvinner ikke når skyldneren dør.

Probate Court

Hver gang en person dør, blir hans eiendom bevisst domstols ansvar. Saksdommer og eksekutor av skyldnerens eiendom fordeler den avdøde gjenværende eiendeler blant sine kreditorer og arvinger. Kreditoren må fremlegge kravet til saksdommeren for å motta betaling for dommen fra den avdødes eiendom. Tidsfrister for innlevering av krav varierer etter tilstand.

Insolvente Debitorer

Hvis en person etterlater mer gjeld enn eiendeler når hun dør, anse saksbehandlingen hennes eiendom "insolvent". Insolvente eiendommer går ikke gjennom probate prosessen fordi det ikke er noe å distribuere. Hvis en skyldner dør i konkurs, kan kreditor som holder dommen, begrense sine økonomiske tap ved å kreve den ubetalte gjelden som skattemessig tap.

Innsamling fra familie

En kreditor som holder en dom mot en avdøde person, kan kontakte sine familiemedlemmer og be om at de betaler gjelden på hans vegne. Den avdøde familiemedlemmer er ikke juridisk forpliktet til å tilbakebetale gjeldet, men har muligheten til å gjøre det. En kreditor kan også ansette et samlingsagentur for å forsøke å skaffe gjeld fra den avdøde gjeldsmannens familiemedlemmer.

Hvis det blir spurt, må kreditor eller samler den ansette, utlevere at familiemedlemmene ikke er juridisk ansvarlige for betaling. Kreditor eller innkrevingsbyrå må også opphøre all kontakt med den avdøde familie hvis han blir bedt om det. Det er ulovlig å trakassere en avdødes enkeltmedlemmer i et forsøk på å samle inn hennes ubetalte gjeld.

Dom Liens

Dommer gir vanligvis kreditorer rett til å sette krav mot en persons eiendom. Hvis en kreditor benytter sin rettsdom til å knytte en fast eiendom til gjeld, har hans død ikke automatisk oppløsningen. Den som tar ansvaret for skyldnerens eiendom, må betale kreditorens lien før han selger eiendommen.

Et unntak fra denne regelen gjelder dersom skyldneren var en delvis eier av eiendommen under felles leieforhold med rett til å overleve. Felles leielover foreskriver at når eiendomsmegler dør, overlater hele eiendomsretten til eiendommen til den andre eiendomsleieren, og løser enhver dom som er rettet mot eiendommen på grunn av den avdødees ubetalte gjeld.

Anbefalt Redaktørens valg