Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et condominium, ifølge BusinessDictionary.com er en "enkelt, individuelt eid bolig enhet i en multi-enhet bygning." Definisjonen fortsetter for å forklare at eieren har eneste tittel til enheten og eier felles eiendom som land, haller og samfunnsbygninger i fellesskap med andre andelseier. I California, og alle andre stater, er et condominium eiendomsmegling. Dens eiere må betale eiendomsskatt, akkurat som alle andre eiendomseiere. (Referanser 1 og 2, side 5 og 6)

I California og andre steder blir condos beskattet på samme måte som enkeltfamiliehjem er beskattet.

Eiendomsskatt i California

California skatt eiendom er bestemt for hver egen eiendom ved å multiplisere en skattesats med en vurdert verdi. Basisskattesatsen i California er en prosent pluss en prosentandel som kreves for å tilbakebetale visse obligasjonsforpliktelser. Prisen er generelt under 1,5 prosent overalt i California. I San Francisco er det 1,1164 prosent. I deler av Los Angeles er det 1,22 prosent. Den vurderte verdien er markedsverdien ved salg, som vanligvis er salgsprisen, pluss opptil to prosent mer hvert år deretter. Disse reglene gjelder for all eiendom i California, inkludert condominiums.

unntak

Noen typer eiendommer og skattebetalere har rett til delvis eller fullstendig skattefritak i henhold til California lov. Disse unntakene kan gjelde for condominiums. Hjemmeiere som opptar egne hjem, enten det er eneboliger, condos eller i flere enheter som ikke er delt inn i condos, har rett til et fritak på $ 7000, noe som gir eieren rett til å trekke $ 7000 i verdi fra den vurderte verdien av hans hjem før eiendomsskatten er beregnet. Eiendom eid og drevet av ideelle organisasjoner som sykehus, religiøse ordre og vitenskapelige organisasjoner er helt fritatt for beskatning i California.

En HOAs rolle

California statlig lov krever huseiere foreninger for å administrere condominiums i staten. Blant mange andre plikter betaler HOA avgifter knyttet til kompleksets allment eide eiendom. Fordi det er enheten under eget eierskap som er beskattet, er HOA ikke ansvarlig for eiendomsskatt. Men beslutninger fra HOA kan meget godt påvirke eiendomsskatt. For eksempel, hvis HOA bestemmer seg for å forbedre fellesarealer vesentlig, oversetter disse forbedringene til høyere enhedspriser ved salg, noe som vil øke eiendomsskatten på enheten.

Skyldedato

Alle California eiendomsskatter forfaller i to like avdrag, 10. november og 1. februar. California har en omtrent en måneds grace periode for skattebetaling. Delinquency datoer, etter hvilke straffer og sen gebyrer gjelder dersom skatt forblir ubetalt, er 10. desember og 10. april hvert år.

Anbefalt Redaktørens valg