Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du kjøper eiendom du må låne for å betale for, for eksempel et hus eller en bil, blir eiendommen øyeblikkelig din eiendel, og lånet du tok ut for å betale for det, blir en forpliktelse. De fleste beregner ikke balanser for seg selv slik de fleste bedrifter gjør, men hvis de gjorde det, vil eiendommen bli notert med alle andre eiendeler, og lånet vil bli notert med alle andre gjeld.

Kvinne står foran bilen sin. Kreditt: Topp Foto Corporation / Topp Foto Gruppe / Getty Images

Definisjon av en eiendel

I denne sammenheng er en eiendel definert som eiendom som eies og har verdi, og kan likvideres for å betale gjeld og andre utgifter hvis nødvendig. I de fleste tilfeller i dag, hvis du tar ut et lån for å kjøpe en bil eller hus, hvis du likvider den eiendommen, må du bruke provenuet av salget først til tilfredsstillelse av gjelden. Hvis du låner for mindre kjøp, for eksempel ved å bruke et kredittkort for å kjøpe kjøleskap, er begrensningene for likvidering av aktiva mindre restriktiv eller ikke-eksisterende. Men du fortsetter å betale kredittkortregningene mye.

Definisjon av ansvar

Et ansvar er en juridisk gjeld eller forpliktelse. I de fleste tilfeller dokumenteres gjeld ved kontrakter som staver ut alle detaljer i gjelden, hvordan det skal tilfredsstilles, og hvilke skritt kreditor kan ta hvis låntakeren ikke foretar planlagte betalinger til rett tid. I tilfelle av store gjenstander som hus og kjøretøy, er kreditorer ofte bemyndiget til å tilbakebetale dem dersom låntakeren misligholder. For mindre gjenstander, som gjeld på et kredittkort, kan kreditor generelt ikke gjenoppta varene som er kjøpt, men kan stole låntakeren.

Asset Appreciation og Gjeld Tilfredsstillelse

Noen varer kjøpt med låne penger, spesielt eiendomsmegling, får verdi over tid. Andre, som biler, mister nesten alltid verdi. Hvis en låner standardiserer på et lån som er sikret med fast eiendom eller et kjøretøy eller annen eiendom, kan kreditor gjenoppta eiendommen og selge den for å gjenvinne de forfallen penger. Hvis kreditor ikke kan gjenopprette utestående saldo på lånet, kan det i mange stater søke etter tilfredshet fra låntakeren for mangelen, kalt en mangeldom. Enkelte stater begrenser en kreditores evne til å søke en mangel vurdering.

Nettoformue

Den enkleste måten å beregne nettoverdien på er å legge til verdien av alle eiendeler og trekke fra det beløpet din totale gjeld eller gjeld. Mens totalforpliktelsen skal kunne beregnes lett fra lånedokumentasjonen, kan det være vanskeligere å beregne verdien av eiendeler. For eksempel, hus og biler, som generelt er de største kjøpene de fleste familier lager, sjelden beholder samme verdi som de opprinnelig ble kjøpt for. Avhengig av årsaken til beregning av nettoverdi kan det være hensiktsmessig å engasjere seg av en profesjonell taksator for å bestemme verdien av slike gjenstander.

Anbefalt Redaktørens valg