Anonim

kreditt: @ boho.view / Twenty20

Ting: Det er flott. Det kan få deg til å føle deg bedre på slippen av en lue. For mye ting er imidlertid kvelende, og vi ser ut til å innse at vi er der når det allerede er for sent.

Ny forskning tyder på at det er en pålitelig måte å trekke deg bort fra materialismen. Markedsføringsforskere fra University of Illinois i Chicago har nettopp lansert en studie om å fremme takknemlighet. Fagene var barn og ungdom, men leksjonene virker ganske universelle. Deltakere som holdt en daglig takknemålsdag var i slutten av forsøket mer takknemlige for hva de hadde eller fikk og mindre opptatt av å anskaffe eller ha ting.

Dette faller i tråd med annen forskning som knytter oppmerksomhet til penger-relatert indre fred. Retail terapi er ofte en måte å forsøke å legge på orden i en kaotisk og uhyggelig verden, noe som gjør det til en psykologisk utfordring med en psykologisk løsning. Med en liten justering av hvordan du møter verden, kan du vellykket splurge, ta deg selv før impuls kjøper, og til og med rewire hvorfor du trenger å bruke for å føle deg bedre.

Å erkjenne rollen som følelser i hvordan du gjør innkjøpsbeslutninger kan gå enda mer til din fordel. Å fjerne følelsene dine om budsjetter kan faktisk hjelpe deg med å bygge rikdom, mens nostalgi har vist seg å være med på å hjelpe deg med å spare. Og hvis du er virkelig klar til å samle dine eiendeler, ikke bekymre deg for å gå alle Marie Kondo og beklage det rett etterpå - å redusere dine eiendeler med bare 10 prosent er allerede en god start.

Anbefalt Redaktørens valg