Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et rullende budsjett er når kategorien utgjør overgang fra måned til måned. Dette betyr at du kan starte med en negativ saldo i en kategori fra forrige måned, eller at du kan bygge opp ekstra penger i kategorier for å dekke utgifter som varierer fra måned til måned. Som med de fleste budsjetteringssystemer har et rullende budsjett både positive og negative aspekter.

Et rullende budsjett gir ekstra penger til å rulle frem hver måned.

Tillater deg å utjevne utgifter

Et rullende budsjett gir deg mulighet til å jevne ut kostnadene gjennom året. For eksempel kan din elektriske regning være høyere om sommeren på grunn av klimaanlegg. Du kan ta det gjennomsnittlige beløpet du betaler i løpet av året og budsjett det hver måned. På månedene strømregningen er lavere, legger du ekstra penger til å akkumulere for de dyrere månedene. Dette gjør at du enkelt kan forberede de store utgiftene. Det tillater deg også å utnytte salg på ting som klær eller andre gjenstander som selges en gang i året.

Du starter ikke hver måned

Et rullende budsjett betyr at feilene du gjorde i forrige måned, vil påvirke utgiftene dine neste måned. Selv om dette hindrer deg i å bygge opp overskytende kredittkortgjeld, kan det være frustrerende hvis du har en dårlig måned eller en nødsituasjon kommer opp som setter deg bak i bestemte kategorier. Det er måneder du kan ønske å tørke skiferene rent og begynne igjen. Men et rullende budsjett tillater ikke det å skje. Det kan bety at du sliter med å spille i flere måneder.

Hindrer deg i å gå inn i gjeld

Et rullende budsjett gir deg ikke plass til å gå inn i gjeld hver måned, fordi du har tildelt dollarbeløpene ut, vil pengene du gjør neste måned dekke noen kategorier du overskrider. Dette betyr at du ikke bør bygge balanser på kredittkortene dine. Dine negative utgifter kan ikke slettes med et kredittkort siden beløpene ruller fremover.

Oppsparing og nødplanlegging bygget inn

Et rullende budsjett gjør at du enkelt kan bygge dine spare- og nødfonde. Beløpene vil fortsette å bli bygget og bli oppført som en del av budsjettet ditt, hvor du enkelt kan se de tilgjengelige beløpene. Det er lettere å overføre pengene for å dekke nødsituasjonen, og fortsett å bygge nødfonden i et rullende budsjett siden alle kategoriene vises på samme måte.

Anbefalt Redaktørens valg