Innholdsfortegnelse:

Anonim

COBRA tillater at arbeidstakere forblir dekket av arbeidsgiverens helseforsikring i en periode etter at de forlater jobbene sine eller har timevis kuttet slik at de ikke lenger er kvalifisert for forsikring. Den føderale loven tillater også at en ansattes avhengige forblir dekket i situasjoner der de ellers kan miste dekning, for eksempel etter skilsmisse. Men mens den tilbyr fortsatt forsikringsdekning, kommer det ofte med en dyrere prislapp.

En nærbilde av et stetoskop og en gavel på en overflate. Kreditt: Sergii Gnatiuk / iStock / Getty Images

Opprinnelser til COBRA

COBRA får navnet sitt fra Consolidated Omnibus Budget Reconciliation Act fra 1985, en føderal lov med bestemmelser som dekker et bredt spekter av fag. En av disse bestemmelsene - den som nå er nest identifisert med loven - handlet om fortsatt helseforsikring når en ansatt forlater jobben eller i visse andre situasjoner. COBRA forsikringsbestemmelsen gjelder for enhver arbeidsgiver med minst 20 ansatte som tilbyr helseforsikring til sine arbeidstakere.

Hvem betaler for dekning

Mens loven krever at arbeidsgivere tilbyr COBRA fortsettelsesdekning til tidligere arbeidstakere og avhengige, krever det ikke at disse arbeidsgiverne betaler for det. Arbeidsgivere betaler vanligvis noen av kostnadene ved å dekke de nåværende ansatte og deres familier. Imidlertid tillater loven en arbeidsgiver å få folk til å betale hele kostnaden for COBRA-dekning, pluss opptil 2 prosent mer for å dekke administrative kostnader. Arbeidsgivere kan bidra til kostnadene ved COBRA dekning hvis de velger å gjøre det.

Forlate en jobb

Arbeidsgivere må gjøre COBRA dekning tilgjengelig for de fleste arbeidstakere som reiser, uavhengig av årsaken - om de trekker seg, legges av eller blir sparket av grunn. Det eneste unntaket er når arbeidstakere blir sparket for "grov mislighold." Verken selve loven eller de forskrifter som implementerer loven, definerer grov mislighold, og føderale dommere har anvendt forskjellige standarder i saker som har kommet til domstolene. US Department of Labor sier imidlertid at de fleste "vanlige" grunnene til å skyte folk, som dårlig oppmøte eller bare er dårlig på jobben, ikke stiger til nivået av grov mislighold.

Hvor lenge varer det

Når ansatte forlater en jobb, har de vanligvis 60 dager å bestemme om de ønsker COBRA-dekning. Generelt krever loven at arbeidstakere skal kunne fortsette dekning i minst 18 måneder. I noen tilfeller, som en ektefelle som holder dekning etter skilsmisse fra en ansatt, må dekning være tilgjengelig i opptil 36 måneder. Arbeidsgivere er fri til å gjøre dekning tilgjengelig utover den lovtid som kreves.

Anbefalt Redaktørens valg