Innholdsfortegnelse:

Anonim

I Illinois må arbeidsledige mottakere sertifisere online eller via telefon at de er berettiget til ytelsesutbetalinger annenhver uke. Det er ingen bestemmelser for ukentlige sertifiseringer eller ytelsesutbetalinger, og mottakerne kan heller ikke sertifisere for ytelser før den tildelte sertifiseringsdatoen. Hvis du savner sertifiseringsdatoen din, kan du sertifisere kravet ditt på dager som er utpekt som "åpne" for innlevering av ubesvarte sertifiseringer.

Arbeidsledighetsforsikring

Når en person blir arbeidsledig av grunner som ikke er i hans kontroll, kan han være berettiget til arbeidsledighetsforsikring. Arbeidsledighetstjenestene gir begrenset kontanthjelp mens den arbeidsløse arbeideren ser etter en ny jobb. Hver stat administrerer sitt eget arbeidsledighetsforsikringsprogram, og i Illinois forvalter Illinois Department of Employment Security (IDES) arbeidsledighetsstønad og tjenester for de som bor i eller hevder fordeler fra Illinois.

Arbeidsledighetssertifisering

Hver annen uke må du kontakte IDES og "bekrefte" at du er berettiget til arbeidsledighet. For å bekrefte må du fylle ut et kort spørreskjema som spør om inntektene dine, arbeidssøk og tilgjengelighet for arbeid de siste to ukene. Hvis du kvalifiserer for ytelser, vil du motta en ytelsesbetaling innen tre dager. I Illinois kan du fullføre sertifiseringsprosessen online eller via Teleserve telefonsystemet.

Sertifiseringsdatoer

Du må bekrefte hver annen uke for å motta dine fordeler. Etter at du har søkt på arbeidsledighet, gir IDES deg en sertifiseringsdag, som enten er mandag, tirsdag eller onsdag. Etter at du har bekreftet for ytelser, sender IDES deg et bekreftelsesbrev som inneholder en påminnelse om din neste sertifiseringsdato. Hvis du glemmer å bekrefte på din tildelte dato, kan du sertifisere torsdag eller fredag, som er åpne sertifiseringsdager. Du sertifiserer også den dagen du normalt vil bekrefte i løpet av neste uke. For eksempel, hvis din vanlige sertifiseringsdato er på en tirsdag, og du glemmer å bekrefte på den tildelte dagen, kan du fortsatt bekrefte torsdag eller fredag ​​samme uke. Hvis du prøver å bekrefte andre ganger, forteller systemet deg å ringe tilbake på den tildelte dagen eller på en åpen dag. Du kan ikke sertifisere tidlig for fordeler og mislykkes med å sertifisere som beskrevet, slik at du kan miste fordelene dine.

betalinger

I Illinois kan du velge mellom å ha betalinger deponert på et debetkort eller direkte inn i kontoen din. Du kan ikke motta dine fordeler via papirtjekken. Fordeler legger til kontoen eller debetkortet ditt innen tre dager etter at du har bekreftet at du er berettiget til arbeidsledighet. Din metode for sertifisering-telefon eller Internett-har ingen effekt på din betalingsdatoen for fordelen.

Anbefalt Redaktørens valg