Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du er i enhver bedrift som tilbyr lån, fra en liten bondebutikk til en stor bank, må du beregne dine ikke-effektive eiendeler. Ved å bruke det ikke-effektive eiendomsforholdet kan du vurdere styrken på utlånsporteføljen din. Dette vil fortelle deg hvilken prosentandel av lånene du faktisk genererer fortjeneste for deg.

Bilde av et hus med et salgstegn - en asset.credit: Feverpitched / iStock / Getty Images

Definere Nonperforming Assets

En ikke-fordelende eiendel er et lån som låntakeren slutter å foreta utbetalinger på i en lengre periode. Det sies å være "nonperforming" fordi långiveren slutter å motta inntekter fra den. Den nøyaktige tidsperioden som kan bestå uten betaling før en eiendel er kategorisert som ikke-effektiv, avhenger av individuelle långivers kriterier. Hvis låntakeren sikret et lån med eiendom eller andre eiendeler, kan utlåner bruke disse til å prøve å tilbakebetale verdien av lånet. Dette er hva som skjer når det gjelder eiendomsbeslutninger.

Nonperforming Asset Ratio

Som utlåner kan du vurdere den samlede kvaliteten på lånene dine med det ikke-effektive eiendomsforholdet. Den ikke-effektive eiendelskvoten er et mål på dine ikke-effektive eiendeler i forhold til den totale verdien av lånene du har gjort - ofte omtalt som din lånebok. For å beregne dette forholdet, fordeler du bare dine ikke-effektive eiendeler med dine totale lån. Dette vil gi deg forholdet som et desimal. Multipliser det med 100 for å representere det som en prosentandel.

Eksempel

Anta for eksempel at du har gjort $ 10.000 i totale lån. Av disse lånene, anta at du har klassifisert $ 3.300 som ikke-effektive eiendeler. For å beregne det ikke-fordelende eiendelsforholdet vil du dele $ 3.300 med $ 10.000. Dette vil gi deg 0,33 som et resultat. Du vil bare multiplisere dette resultatet med 100 for å konvertere det til 33 prosent. I dette tilfellet vil det bety at omtrent en tredjedel av lånene du har gjort, ikke fungerer.

Tolkning

Jo lavere din ikke-fordelende eiendelsforhold, desto bedre. Et høyere ikke-fordelende aktivitetsforhold indikerer at et større antall av lånene du har gjort, ikke gir fortjeneste. Mens du vil holde din ikke-fordelende aktivitetsgrad lav, er det ikke noe standardnivå som skal sikte på. Hvis du er risikotolerant, kan du være villig til å tolerere et høyere forhold enn hvis du er risikofylt.

Anbefalt Redaktørens valg