Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er noen ganger vanskelig å spore pengene dine. Men med riktig budsjett og innspilling kan du holde en nøyaktig oversikt over hvor pengene dine reiser hver måned, folket eller selskapene du skylder og hvilke midler du er i stand til å spare. Enten du er en bedrift eller en person, er forståelse av kundefordringer og leverandørgjeld nyttig.

Å kjenne dine kundefordringer og -gjeld er en del av ansvarlig pengestyring.

Kontoer betales

Leverandørgjeld refererer til et selskaps forpliktelse til å betale en kortsiktig gjeld til personen eller selskapet som det skylder penger til. Det er også avdelingen eller divisjonen til et selskap som har til oppgave å betale penger som selskapet skylder sine leverandører, banken og andre kreditorer, ifølge Investopedia. Det angir kortsiktige utgifter selskapet har til hensikt å betale på et senere tidspunkt.

Kundefordringer

Kundefordringer er en måte å utvide kreditt til en kunde. Det innebærer fakturering av denne forbrukeren eller firmaet for produkter eller tjenester du har gjort. På fakturaen plasserer du det beløpet som personen eller firmaet skylder deg, og legger en tidsbegrensning på når de faktisk skal betale - enten i 30, 60 eller 90 dager.

Holde nøyaktige Ledgers

Noen ganger strømmer penger inn og ut så raskt at det er vanskelig å holde tritt med hvilke penger som kommer inn, og hva som forlater kontoen din. Av denne grunn blir det viktig å holde en nøyaktig storle. Som bedriftseierens verktøykasse foreslår, bør du beholde en slik rekord for hver kunde. Så snart den personen eller bedriften betaler, registrerer du den i storboken.

Oppbevar alle registreringer av kvitteringer, samt ledgers du gjør for hånd, på et trygt sted. Hvis du er en bedrift, vil du trenge den informasjonen du skal gi til regnskapsføreren din, hvis det skal være en revisjon.

Husholdningsregnskap betales

Leverandørgjeld kan også referere til husholdningskonto. Ifølge Investopedia innebærer personlige kontoer betalinger, for eksempel bruksfakturaer. Dette inkluderer utgifter som leie, strøm, gass, kabel og telefon. Du må betale disse utgiftene hver måned, og som det er tilfelle for bedrifter, bør du holde oversikt over månedlige utgifter, slik at du kan konstruere budsjettet ditt for neste måned tilsvarende.

Anbefalt Redaktørens valg