Anonim

kreditt: @ bluelily52 / Twenty20

"I en verden hvor talent er fordelt like mellom kvinner og menn, er en økonomi som ikke fullt ut tapper inn i lederegenskapene som tilbys av kvinner, nødvendigvis ineffektiv." Det er ifølge University of Chicagos Marianne Bertrand, en økonom som nettopp har utgitt forskning som utforsker banen i å gjøre forretninger i et patriarkalsk samfunn: glassloftet.

Bertrands observasjon virker som en selvfølge, men selv om man får realitetene i lønnsgapet, seksuell trakassering og økonomisk fremgang for kvinner generelt, er ikke alle ombord med begrepet glassloft. Men systematisk diskriminering manifesterer seg på noen måter, ikke alle av dem så åpenbare som en nedlatende kommentar eller en ubesvart kampanje. For eksempel bemerker Bertrand at kvinner ofte forfaller utdanning og jobbmuligheter med lavere levetidsinntekt sammenlignet med de fleste menn. Dette er ikke ned til noen iboende forskjell i interesser: Ofte opplever kvinner som jobber i tungt mannlige (eller "gutteklubb") miljøer slik toksisitet som mange velger å ikke bli.

De Columbia Journalism Review denne uken fremhevet en annen av Bertrands observasjoner om glassloftet, som er at kvinner og minoriteter ofte betales minst, ofte for det samme arbeidet. Hvis du vurderer visdom om å forhandle om høyere lønn og løft, kan du også vurdere hva mange journalister fortalte medforfatter Cecilia Lei, at de ikke ville forhandle sine lønninger fordi de følte seg så takknemlige, så heldige å finne en posisjon i et prestisjefylt newsroom. " Og hvis det ikke er systematisk nok for deg, se på ufleksibiliteten til høyere lønnede jobber i forhold til "andre skift" -arbeidet som ofte faller for kvinner, for eksempel oppdrett og husarbeid.

Glassloftet gir et oppoverbakke, men det er ikke en uoppblåsbar. Det er mange måter å få mest mulig ut av karrieren din og alle dine kolleger. Det første trinnet er imidlertid å gjenkjenne problemet - og velge å fikse det.

Anbefalt Redaktørens valg