Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et virtuelt, midlertidig kredittkort kan legge til ekstra sikkerhet for kjøp av online eller over telefon. For å få et midlertidig kredittkort må du kontakte banken din for å aktivere tjenesten. Banken vil gi deg et midlertidig kredittkortnummer, og angi utgifter og utløpsgrenser på kortet.

Om midlertidige kredittkort

Midlertidige kredittkort, også referert til som virtuelle kredittkortnummer eller engangskort, er begrenset bruk kredittkortnummer knyttet til hovedkredittkortkontoen din. De er designet for forbrukere og bedriftseiere som trenger å dele kredittkortnummeret sitt, men er bekymret for kontosikkerhet.

Du kan angi sikkerhetsgrenser på midlertidige kredittkort, slik at mindre skade blir gjort hvis nummeret er kompromittert. For eksempel kan et midlertidig kredittkortnummer ha en utgiftsgrensevære vær som brukes én bare eller utløpe etter en viss tid.

Få et midlertidig kredittkort

Ikke alle bankene tilbyr midlertidige kredittkort. Fra og med 2015 er CitiBank, Bank of America og Chase Bank noen som tilbyr dem til sine kunder.

Kontakt din bank og spørre om de har en virtuell kredittkorttjeneste. Så lenge du har en eksisterende kredittkortkonto, trenger du ikke å kvalifisere, fullføre et søknad eller foreta et spesielt kjøp for å få en. Når aktivert, tilordner banken et virtuelt kortnummer eller gir deg muligheten til å generere et virtuelt kredittkortnummer fra en skjerm i din online konto. Sammen med et 16-sifret kortnummer, får du også en utløpsdato og en sikkerhetskode. Du kan da bruke denne informasjonen i stedet for ditt vanlige kredittkortnummer når du foretar kjøp online eller via telefon.

Hva du kan forvente med et midlertidig kort

Alle kjøp du foretar med et midlertidig kredittnummer belastes din hovedkredittkortskonto. Banken din vil indikere om kjøpet på erklæringen ble gjort med et midlertidig kredittkortnummer og, hvis det var, hvilket virtuelt kortnummer kjøpet er knyttet til.

Midlertidige kredittkortnumre kan imidlertid ha økt sikkerhetsforanstaltninger, brudd er fortsatt mulig. Hvis ditt virtuelle kredittkortnummer er kompromittert eller du ikke gjenkjenner transaksjonene på erklæringen din, må du ta kontakt med banken din med en gang.

Anbefalt Redaktørens valg