Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selv om ingen skilsmisse er identiske, og hvor mye det koster å få en skilsmisse, varierer fra sak til sak, kan du få en ide om hvilke kostnader som er involvert i skilsmissen din før du eller din ektefellefil. Skilsmisseprosessen kan være lang og komplisert eller enkel, og kostnadene varierer mye. Snakk med en skilsmisse advokat i ditt område hvis du trenger juridisk råd om skilsmisse.

Skilsmisseprosessen kan være lang og komplisert eller enkel.

Advokatgebyrer

Kostnaden for en skilsmisse er i stor grad avhengig av om du og din ektefelle kan komme til enighet om alle de aktuelle problemene. Mange annonser du ser for advokater som tilbyr skilsmisse for noen få hundre dollar eller andre flatgebyrbeløp, kommer med ansvarsfraskrivelser. Vanligvis er disse avgiftene for forenklede skilsmisser hvor begge ektefeller er enige om alle vilkårene for skilsmissen. Hvis du ikke er enig, eller har en komplisert skilsmisse, vil advokatkostnadene øke. Advokater kan kreve $ 300 en time eller mer for sine tjenester, og lange skilsmisser kan koste tusenvis eller til og med titusenvis av dollar eller mer.

Arkiveringsgebyr

Du kan bare få en skilsmisse hvis du fil med staten og få retten til å godkjenne det. Skilsmisser er sivile rettssaker - eller lovpakker, som de ofte refereres til. Alle stater krever at du betaler gebyrer når du sender inn skilsmisse, selv om disse avgiftene varierer mellom stater og til og med mellom forskjellige fylker i staten. For eksempel rapporterer Oregon State Bar at arkiveringsavgiftene i Oregon kan variere fra $ 100 til $ 400 (fra februar 2011).

Forenklede prosedyrer

Mange stater tillater par å arkivere for forenklede skilsmisse som koster mindre og tar mindre tid enn ikke-forenklede skilsmisse. For eksempel tillater Florida at par går gjennom den forenklede skilsmisseprosessen så lenge paret oppfyller bestemte kriterier. Minst en av ektefellene må ha vært bosatt i staten i seks måneder før saksøkting, må ektefellene vises for retten i person, paret må ikke ha noen barn, og de må godta alle vilkårene. Disse skilsmissene involverer vanligvis ikke mer kostnader enn de som er knyttet til arkiveringsavgiftene og kommer til retten.

Indigency

Mange par som ikke har penger til å ha råd til advokater eller til og med skilsmisse innleveringsgebyr, bekymrer seg over at de ikke har råd til å bli skilt. Alle stater tillater deg å sende inn gebyravgift hvis du ikke oppfyller visse inntektskrav, noe som betyr at du kan be retten til å sende for skilsmisse uten å måtte betale gebyrene. Andre tjenester, for eksempel juridisk rådgivning fra advokater som jobber med pro bono eller juridisk hjelp, er også tilgjengelige. I motsetning til straffesaker har du ikke rett til advokat for skilsmisse, og retten vil ikke utnevne en til deg.

Anbefalt Redaktørens valg