Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du har en skade som er alvorlig nok til å hindre deg i å jobbe, eller en som tvinger deg til å bytte til en ny stilling med lavere lønn, kan du muligens få et boliglånsmodifisering fra boliglånet ditt. Dette vil resultere i en lavere månedlig boliglånsbetaling, og det kan gjøre forskjellen mellom at du mister hjemmet ditt og holder det. For å tjene en modifikasjon av ditt eksisterende boliglån, må du imidlertid gi bevis for at utlåner din uførhet og dens innvirkning på inntektsevnen din.

Senke din boliglån betaling

Hvis du sliter med å betale dine månedlige boliglånsregninger på grunn av et funksjonshemning, kan du be om lavere boliglånsbetaling fra din nåværende boliglånsfører. Din utlåner kan redusere boliglånsbetalinger på en av flere måter: Det kan omarbeide vilkårene for lånet ditt, og kanskje endre lånet ditt fra en 15-årig fast rente en til et 30-årig fastrentelån. Det kan også slippe renten på boliglån, eller tilgi en del av hovedbalansen. Alle disse trekkene kan gi deg lavere månedlig betaling, en som du vil ha bedre råd til selv med uføre.

påføring

For å få et boliglånsmodifisering fra din utlåner, må du bevise at du ikke lenger, på grunn av et økonomisk tilbakeslag, har råd til å foreta boliglånet ditt hver måned. Du må da bevise at funksjonshemming din har redusert inntektsevnen din. For å bevise dette, gjør kopier av eventuelle legekontoer eller forsikringskrav som beviser at du har hatt behandling for en skade. Lag også kopier av hendelsesrapporter som arbeidsgiver har innlevert angående din skade. Du kan også lage kopier av de to siste lønnsslippene dine hvis uførheten har tvunget deg til å flytte til en posisjon som betaler mindre. Send disse kopiene til din utlåner.

Hardship Letter

Du må også skrive et økonomisk motgangsbrev. Dette brevet skal forklare klart hvilken funksjonshemming du har lidd, og hvorfor det har gjort det umulig for deg å ha råd til dine eksisterende boliglånsbetalinger. Etter at du har skrevet dette brevet, send det til din utlåner, som vil beholde en kopi av dette brevet, da det debatterer om du skal gi deg en lavere månedlig boliglånsbetaling.

Hjelp fra regjeringen

Långivere kan være mer villige til å godkjenne boliglånsmodifiseringer i dag takket være den føderale regjeringens Home Affordable Modification Program. Dette programmet gir långivere en økonomisk belønning hver gang de modifiserer boliglånsbetalingen av sliterende huseiere.Hvis du trenger å redusere boliglånet ditt fordi du nylig har blitt deaktivert, ring din eksisterende boliglåner og spør om den deltar i regjeringsprogrammet. De fleste långivere gjør.

Anbefalt Redaktørens valg