Innholdsfortegnelse:

Anonim

Huseiere som leier ut et hjem de ikke lever i for ekstra inntekt, bør beregne avskrivninger på hjemmet for skattemessige formål. Spreading ut kostnadene av hjemmet over en rekke år reduserer leieinntekter fra hjemmet på selvangivelser i løpet av hvert år er hjemmet brukt som leieeiendom. For boligfast eiendom, beregne avskrivninger hjemme over 27,5 år, har du lov til å trekke det fra skatt.

Utleieeiendommer avskrives over 27,5 år for skattemessige formål.

Beregne årlige avskrivninger

Skritt

Se opp kostnadsgrunnlaget for hjemmet som brukes som leiebolig. I de fleste tilfeller er dette beløpet den totale kjøpesummen på hjemmet, inkludert både forskuddsbetaling og boliglånsbeløp. Hvis du bodde i hjemmet før du konverterte det til en leieeiendom, er kostnadsgrunnlaget det laveste av enten kjøpesummen eller den rettferdige markedsverdien ved konverteringen til en leiebolig.

Skritt

Trekker rettverdig markedsverdi av landet fra kostnadsgrunnlaget til utleieboligen fordi landet ikke er utsatt for avskrivninger. Hvis du for eksempel kjøpte et utleie hjem for $ 270.000, og det landet det sitter på er verdt $ 30.000, vil du kunne avskrive $ 240,000 for skattemessige formål.

Skritt

Del verdien av utleieboligen med 27,5 år for å finne den årlige avskrivningen av hjemmet. For eksempel er $ 240 000 delt med 27,5 tilsvarende $ 8 727 av boligavskrivninger per år for å inkludere på selvangivelsen.

Beregn førsteårsavskrivninger

Skritt

Telle antall måneder fra det første punktet da hjemmet var tilgjengelig for utleie til slutten av kalenderåret. Den første av disse månedene teller bare som halvparten av en måned, så hvis hjemmet var tilgjengelig begynnelsen i september, teller det til skatt på 3,5 måneder.

Skritt

Del antall måneder med 12 for å finne delen av årets avskrivninger å kreve. I eksemplet ovenfor er 3,5 delt med 12 0,29 av året.

Skritt

Multipliser delen av året hjemme var en utleie eiendom ved årlige avskrivninger du hadde beregnet. I dette tilfellet er 0,29 ganger $ 8,727 $ 2,531 avskrivninger for å kreve det første året.

Anbefalt Redaktørens valg