Innholdsfortegnelse:

Anonim

Landskapsarbeid kan legge til dimensjon og verdi til et hjem, men det trenger ikke å være dyrt. Det er mange kreative og pengerbesparende ideer for å forvandle utendørs plass til et velutstyrt område. Bruk innfødte planter og materialer for å skape et velutstyrt og rimelig rom.

Opprette vakker landskapsarbeid trenger ikke å være dyrt. Kreditt: Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Stein

Stone er et allsidig landskapsarbeid materiale. Kreditt: Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Et av de enkleste og minst dyre landskapsformene er stein. Stone er lett å vedlikeholde, allsidig, funksjonell og holdbar. Boken "Garden Stone: Creative Landscaping with Plants and Stone" antyder bruk av stein som er tilgjengelig, eller innfødte, i området. Dette skaper et mer naturlig utseende. Sten kan brukes til trinn, for vegger, for å kanalisere vann vekk fra et hjem eller til en vannfunksjon, og til og med å holde opp en åsside. Grus og land steiner i landskapsarbeid betyr også at du vil bruke mindre vann, som vil spare penger. Kjøpe disse elementene fra steinbrudd, som ofte er billigere enn å kjøpe dem fra en boligforbedringsbutikk eller forhandler.

containere

Containerscredit: Polka Dot RF / Polka Dot / Getty Images

Beholdere er en billig måte å legge til farge og allsidighet til landskapsarbeid. Beholdere kommer i en rekke størrelser og materialer, noe som gjør dem ideelle for nesten alle områder. I et lite bakgård eller hageområde tilbyr containere en måte å dyrke planter og legge til dimensjon uten å ta for mye av det brukbare rommet. Bruk beholdere for små trær, busker, stauder og vannfunksjoner. Du kan lage små fontener med en vanntett beholder og en pumpe.

planter

Velg planter med lang levetid. Kreditt: Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Jorddekselet fungerer godt for å dekke store områder som er vanskelige å komme til eller som trenger en ekstra fargeskjegg. Det er en billig måte å fylle plass på. Phlox, en fargerik, krypende blomst, vokser raskt. Bruk den på åssidene, langs stier eller som en plenstatning. Busk og hekker er en annen måte å fylle store mellomrom på og kan brukes til å skille landområder og gi grenser. Velg planter som er tiltalende året rundt, som evergreens, som holder fargen deres gjennom alle årstider.

Gjenvunnet materiale

Reclaimed Materialscredit: Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images

Finn gjenvunnet materiale for kreativ, pengerbesparende landskapsarbeid. Mange byggeplasser vil tillate folk å ta brutt betong eller fliser, ekstra murstein og gamle jernbanebånd. Bruk jernbanebånd til å lage tiered flowerbeds, trinn eller en walkway disposisjon. Brutt betong, fliser og murstein er bra for å forta gangveier og legge til farge. TheDollarStretcher.com foreslår at du snakker med familie og venner eller andre gartnere om ekstra blomsterløk eller å starte fra andre planter.

Anbefalt Redaktørens valg