Innholdsfortegnelse:

Anonim

Penger utfører tre viktige funksjoner i samfunnet. Det er et utvekslingsmiddel, en flytende butikk av verdi og en verdi av verdi. Underliggende alle tre av disse funksjonene er konseptet med å ha eller representere verdi. Pengene vi er vant til i dag, fungerer disse funksjonene så enkelt at vi sjelden kan tenke på dens betydning og praktiske egenskaper.

Penger er først og fremst et utvekslingsmiddel.

Byttemiddel

Først og fremst er penger et utvekslingsmiddel. Du bruker den til å kjøpe ting. Barter er en eldre form for utveksling, hvor to forbrukere utveksler varer eller tjenester med hverandre. Dette er imidlertid ikke alltid mulig eller praktisk. Du kan ikke få tilbake det du virkelig vil eller trenger. Penger løser dette problemet. Pengens verdi er ikke nødvendigvis for å ha pengene selv, men for å kunne bruke den til å kjøpe noe du vil ha.Selgeren er glad for å ta pengene dine fordi han kan gi den til noen andre som også vil ta den.

Butikk av verdi

Penger er også en butikk av verdi. Hvis du bestemmer deg for ikke å bruke den i lang tid, kan du fortsatt bruke den nedover linjen. Inflationen reduserer imidlertid verdien av pengene dine over tid, men du kan investere pengene dine for å motvirke den innflytelsen. Innskudd av penger på en rentebærende konto øker for eksempel fremtidens verdi av pengene dine. Ikke bare får dine egne penger interesse, men interessen som er oppnådd, tjener også interesse. Dette kalles sammensatt interesse. Penger er også helt flytende. Du kan bruke det som penger til enhver tid. Andre eiendeler som er pengerlignende kan vanligvis bli omgjort til penger ganske raskt og billig.

Standard av verdi

Penger er til slutt en standard av verdi. Vi snakker i form av hvor mange dollar noe er verdt. Selvfølgelig må pengene ha eller representere verdi for at en slik ekvivalens skal eksistere. Penger kan ha egenverdi, som i tilfelle av gull eller sølvmynter. "Fullfylte penger" er penger som er verdt sin pålydende verdi. Penger kan også representere andre gjenstander av verdi som den kan byttes ut. I dag er våre papirregninger og -mynter det som er kjent som "fiat penger", som er penger som erklæres av regjeringen for å være lovlig betalingsmiddel for å foreta betalinger og utføre gjeld.

Bruksområder og misbruk

Penger tjener mange viktige formål som gjør at vi kan fungere som et samfunn. Folk kan imidlertid misbruke penger. Landets lover bestemmer hvilken praksis som er ulovlig i jakten på å skaffe penger og hvilke aktiviteter som er ulovlige å bruke penger til. Omvendt kan folk bruke penger til edle mål som kan anses å overstige pengenees faktiske verdi, for eksempel for å hjelpe de fattige og trengende.

Anbefalt Redaktørens valg