Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når en kjære dør, har du krav på dødsutbytte av eventuelle livsforsikrings- eller livrentepolicyer hvor du er oppført som mottaker. Du trenger ikke å betale inntektsskatt på inntektene, så det er ingen grunn til å la disse fordelene være uopptatt. Du bør imidlertid forstå hva som skjer med forsikringspenger som forblir uanmeldte fordi det kan påvirke hvordan du gjør krav i fremtiden når du bestemmer deg for å kreve dødsfordelen.

Prosess

Prosessen for å kreve uopptjente forsikringsfordeler avhenger av hvor lenge fordelene har forblitt uoppfordret. Du bør først prøve å kontakte forsikringsselskapet som har politikken. Kravsprosessen innebærer å sende inn et kravskjema sammen med en kopi av dødsfordelen. Hvis forsikringsselskapet vet at den forsikrede har dødd, og det ikke har blitt gjort krav i minst et år, kan forsikringsselskapet overføre midler til statens uoppfordrede midler. Forsikringsgiveren er imidlertid ikke forpliktet til å gjøre dette, og lovene om når et forsikringsselskap har lov til å gjøre dette, varierer fra stat til annen.

Betydning

Betydningen av innlevering av uoppfordrede midler er at du kanskje eller ikke kan samle interesse på den uoppfordrede dødsfordelen. Hvis dødsfordelen holdes hos et forsikringsselskap, har forsikringsgiveren generelt dødsfordelen i den generelle kontoen og tillater dødsfordelen å samle interesse. Hvis dødsfordelen har blitt overført til staten, kan det ikke være noen interesse for det.

Fordel

Uansett om du sender et krav umiddelbart etter den forsikredes død eller om du venter 20 år, har du rett til pengene. Du kan aldri miste dødsutbyttet fortjeneste. Det er imidlertid ingen grunn til å vente på å kreve en dødsavgift, og inntektene kan være i stand til å gi penger du må betale for den forsikredes begravelses- og begravelseskostnader eller for andre gjeld som du ikke kan betale for etter at den forsikrede dør.

Betraktning

Når du stiller krav om dødsfordeler som ikke har blitt påkrevd, behøver du ikke betale en engangsbeløp dersom ytelsen fortsatt er hos et forsikringsselskap. Du kan forlate dødsfordelen med forsikringsselskapet for å samle interesse, du kan trekke renter fra den investerte dødsfordelen, eller du kan ta månedlige utbetalinger.

Anbefalt Redaktørens valg