Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å bli en profesjonell komiker kan ikke betale som en heltidsjobb i begynnelsen, men arbeidet kommer med mange fordeler som gjør jobben fornøyelig. Utfører er vanligvis morsomt, men det er støttet av hardt arbeid både i utviklingsmateriale og i utvikling av muligheter. Utgang betyr at du må selge deg selv.

xcredit: PinkBadger / iStock / Getty Images

Stand-Up vs TV

Median årslønn for profesjonelle komikere er $ 30 000 per juni 2014, ifølge jobbtidsplassen SimplyHired. Dette gjennomsnittet er for komikere som utfører stand-up komedie live på ulike typer spillesteder, inkludert nattklubber eller store teatre. De som jobber med tv-serier eller filmer, kan gjøre flere hundre tusen dollar per sesong, eller til og med per show.

Arbeider gratis

Erfaring og navnegjenkjenning er avgjørende når man forhandler som en komiker, slik at nybegynnere ender med å ta mindre lønn i bytte mot eksponering. De første gigs for en komiker kan ikke produsere noen lønn, eller en person kan betale for å utføre hvis klubben er et stort trekk. Mange begynnende komikere finner arbeid som foregår på open-mic netter eller i offentlige rom som museer eller kunstgallerier. Når betalt, tjener en utførende komiker vanligvis $ 30 til $ 50 på mindre arenaer for nybegynnere.

Bygg din base

Komikere må holde kontakten med ledere av spillesteder de har spilt tidligere. Bruk gigs til nettverk med ledere og andre komikere, som kanskje kan fortelle deg hvor du kan finne mer arbeid. En god komiker er også klar over publikumets reaksjon på hennes vitser og kan justere materialet tilsvarende. Mange komikere er også med i komedie-tropper.

Avansert karriere

Det kan ta mange år å skaffe en anstendig lønn, men noen utøvere klarer å bygge store fanebaser innen noen år med å starte karrieren. En profesjonell komiker kan øke sin lønn ytterligere hvis han er i stand til å bryte inn i tv-opptreden eller filmarbeid.

Anbefalt Redaktørens valg