Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mens en motedesigner konseptualiserer nye linjer med klær eller tilbehør, oversetter moteillustratoren disse konseptene til en kunstnerisk visuell. Moteillustratorer arbeider for å bringe designers visjon til andre ved hjelp av tegninger, skisser, malerier eller datagrafikk. Mange designere, men kreativt inspirert, har ikke den kunstneriske evnen til å presentere sine ideer, og må derfor samarbeide med en mote illustratør som gjør det. Mote illustratorer over hele USA mottar en årlig gjennomsnittlig lønn på $ 51,340, ifølge US Bureau of Labor Statistics på tidspunktet for offentliggjøring.

Moteillustratorer bruker en stylus når man tegner motebilder på en datamaskin.

Jobb krav

Mote illustrator jobbkrav varierer etter selskap. Noen selskaper kan foretrekke kandidater fra kunst eller mote design skoler, mens andre kan kreve lite eller ingen formell utdanning. Med en økende avhengighet av datamaskiner, gir en moteorientert grafikkdesigngrad den fremtidsrettede moteillustratoren et middel til å oppnå en oppføringsnivåposisjon raskere enn de som bare er avhengige av sine talenter. Entry level posisjoner varierer fra $ 29.000 og opp på tidspunktet for publisering.

trender

Mote illustratorer må holde seg oppdatert med dagens mote stiler, ta hensyn til nye samfunnstrender og jobbe tett med designere ved å velge de riktige fargevalgene for å forbedre en klærlinje. Moteillustratoren med en puls på sosiale, politiske og økonomiske klima er bedre posisjonert for å skape illustrasjoner som appellerer til forbrukeren og reflekterer dagens temaer. Erfarne moteillustratører kommenterer ofte lønn på opptil $ 60.000 og mer i henhold til Fashion Schools nettsted, på tidspunktet for publisering.

Motefagfolk

Mote illustratorer klassifiserer som "fine artister" under BLS og jobber med en rekke fagfolk innenfor og utenfor moteindustrien. Mens noen moteillustratører jobber spesielt med en designer, jobber moteillustratorer også for motemagasiner, reklamebyråer, markedsføringsfirmaer, kjøpere og til tider direkte med sømmer og skreddere.

Jobbvekst

BLS jobber jobbutsikt og vekst gjennom 2018 på 12 prosent, gjennomsnittlig i forhold til andre jobber. Det står også at etterspørselen etter datagrafikk og multimedia illustratører kan forvente å øke. Konkurransen vil være "ivrig" for både lønnede og frilansende fagfolk. Mote illustratorer med karrieremessige ønsker min utseende til Andy Warhol som en mote illustratør som gjorde hoppet fra mote illustratør til kunst. Warhol begynte sin kunstneriske karriere som en grafikkillustrator som arbeider for "Glamour Magazine", "Vogue", "Harper's Bazaar", Tiffany & Co. og andre. Overgang til en kjent kunstner kan gi inntekt som varierer i millioner.

Anbefalt Redaktørens valg