Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å gjøre den høyeste betalingen din inntekt tillater, kan forlate huset rik og penger dårlig. Finansielle eksperter anbefaler å sette en del av din månedlige inntekt mot besparelser, et nødfond og langsiktige økonomiske mål. Huseiere som sprer seg for tynn har imidlertid vanskelig å bidra til pensjon, reserver og til og med viktige månedlige utgifter. Långivere bruker et unikt sett av standarder for å bestemme hvor mye boliglån du har råd til. Men andelen din utlåner mener du kan sette mot et boliglån, overstiger ofte de anbefalte 30 prosentene foreskrevet av finansielle rådgivere.

Et par flytter inn i sitt nye hjem. Kreditt: Jack Hollingsworth / Photodisc / Getty Images

Hva teller som inntekt

Du kan ha en månedlig betalingsfaktor i tankene når du begynner å handle for et boliglån, og det kan ikke nødvendigvis være basert på din inntekt, men heller hva du er komfortabel med å betale. Långivere jobber imidlertid annerledes. De begynner med din inntekt for å utlede den maksimale månedlige betalingen du har råd til. Långivere bruker brutto, kontrollerbar inntekt fra alle låntakere på lånet. Det betyr at du må dokumentere inntektene dine - vanligvis de siste to årene - og vise at det er stabilt og sannsynlig å fortsette etter at du har fått boliglånet.

Långivere Se på DTI-tall

En front-end-gjeld-til-inntekt ratio er prosentandelen av din månedlige inntekt som brukes til å foreta boliglån betaling. For lånekvalifiserende formål er ditt boliglån, inkludert hovedstol og renter, samlet med månedlig eiendomsskatt, huseiereforsikring og boligeiendomsforening og boliglånsforsikring. Maksimalt tillatte DTI-forhold på fronten kan variere mye, avhengig av utlåner og lån. For eksempel er en front-end DTI på 28 prosent eller mindre ideell for långivere, men de mest fleksible frontend-DTIene går opp til det høye 30 prosent-området.

Rimelighet er ikke bare avhengig av DTI

Bare fordi utlåner er villig til å godkjenne en høy frontend-DTI, betyr ikke at du skal få boliglånet. Finansielle rådgivere anbefaler å holde din totale månedlige gjeld på eller under 36 prosent av bruttoinntektene dine. Det betyr at din månedlige boliglånsbetaling, pluss auto lån, kredittkortbetalinger og andre gjentatte månedlige forpliktelser, bør ikke overstige 36 prosent av husholdningenes inntekt. Hvis DTI er høy, bør du eliminere andre månedlige gjeld. Eller, hvis du må bære månedlig gjeld i tillegg til et boliglån, må du sørge for at DTI-kontoen din for boliglånet ligger godt under 36 prosent.

Vurder andre boligeiendomskostnader

Din utlåner tar bare hensyn til de månedlige kostnadene direkte knyttet til å eie ditt hjem, men det tar ikke hensyn til kostnadene ved vedlikehold og verktøy. Huseiere som tar på boliglånsbetaling som bruker en større prosentandel av inntekten, har større risiko for at de skal ha medisinske problemer, tap av jobben eller en annen nødsituasjon. Hvis det er behov for en høy DTI for å kjøpe et større hjem, kan det også føre til høyere energikostnader og mer vedlikehold. I tillegg kan huseiere forsikringskostnader stige på årsbasis, og eiendomsskattene kan også øke ettersom hjemmet ditt verdier går opp. Disse økte utgiftene kan føre til høyere enn forventet boligbetaling over tid.

Anbefalt Redaktørens valg