Innholdsfortegnelse:

Anonim

Feil shy.credit: AH86 / iStock / GettyImages

Møter er forferdelige for alle. Noen ganger er de nødvendige, men nesten ingen liker å bli sittende fast i et rom som lytter til langvarige forklaringer og spørsmål som kunne ha blitt spurt og besvart raskere og mer effektivt via e-post. Hvis du er en sjenert person - eller bare en innadvendt person - blir møter så mye vanskeligere å håndtere - faktisk er de sannsynligvis riddled med angst. Vil du snakke? Vil noen ringe på deg som lærere gjorde i skolen? Hva hvis du ikke sier noe i det hele tatt, vil folk tro at du ikke betaler oppmerksomhet? Vil folk tro at du er dum?

For sjenert blant oss er det noen måter å komme seg gjennom møter og til og med komme til å føle seg trygg og som om du har gjort et bidrag. Her er noen tips for utmerkelse i møter, selv om ideen om et møte gjør at du vil kjøre og skjule.

1. Snakk opp tidlig.

Prøv og vær en av de første som snakker i møtet. Det kan være skremmende, men det er mer skremmende sitter der og venter på den perfekte muligheten til å si noe. Hvis du kan chime inn med litt ekstra info, noen detaljer, en yay eller en nei så gjør du det. Jo før du snakker, jo mindre tid må du agonisere over hvor stille du er.

2. Forbered deg.

Du vil sannsynligvis få en agenda før møtet starter, sørg for at du ser det over. Mens du er på det, velg ett element på agendaen som du har en mening om eller kunnskap om, og velg det som temaet du skal snakke om. Å være forberedt og ha en plan vil gjøre ideen om dykking i langt mindre skummelt.

3. Hør bra.

Noen ganger, når vi føler oss veldig engstelige for hva som skjer rundt oss, trekker vi seg tilbake til oss selv. Gjør et bevisst forsøk i møtet for ikke å gjøre dette. Se deg rundt på dine kolleger, hør på hva de sier, og fordøy det. Jo mer du kan lytte, jo mer tilstede (og mindre engstelig) vil du være. Ta også notater, det vil holde deg i øyeblikket.

4. Ikke skjul, uansett hva du gjør.

Sitter på baksiden av rommet, står bak en veldig høy person, tar flittige notater flittig, så sjefen din ser ikke øynene dine - bare gjør det ikke. Ikke bare vil du fokusere på å bli skjult, men du vil nok bare koble mer oppmerksomhet til deg selv. Du trenger ikke å være den høyeste personen i rommet, men late som om du ikke er i rommet, vil heller ikke fungere. Så kom deg til, lytt, forberede og snakk tidlig. Før du vet det, kommer du tilbake til skrivebordet ditt.

Anbefalt Redaktørens valg