Anonim

kreditt: ~ lzee ~ av ~ the ~ sea ~ / flickr

Target har slått markeringen for sin arbeidsstyrke: På mandag annonserte den store boksbutikken at den ville øke sin minste timelønn til $ 11, og planlegger å betale 15 dollar per time innen 2020. Ikke engang luksuriøse varehus tilbyr den typen penger til flertallet av deres salgsgulv.

Neste måneds endringer representerer ikke en radikal endring for Target så mye som å bringe lønn i tråd med markedet. Det føderale kontor for arbeidsstatistikk rapporterer at medianhandleren gjør $ 10,90 per time; i fjor økte Target sin lønn til $ 10 over hele linja. Noen enkelte byer og stater har mandat til enda høyere minimumslønn. Men ved å skyte for $ 15 arbeidstaker minimum, uforvarende eller ikke, har Target sluttet seg til en større bevegelse til støtte for arbeidstakerrettigheter.

Kampen for kampanje for $ 15 startet i 2012, da New York-fastfood-arbeidere ble arrangert en avgang for å kreve fagforeninger og en minimumslønn på 15 dollar. Levekostnadene i mange byer i dag betyr at det er bokstavelig talt umulig å ha råd til grunnleggende fasiliteter som leie mens du jobber med en minimumslønn på heltid, og heltidstimer er ikke alltid lett å komme forbi. Kamp for $ 15 har kommet til å virke prescient: Som økonomien har blitt bedre (på enkelte måter, noen steder, for noen mennesker) og arbeidsledigheten har falt, har arbeidere mer makt til å forlate for bedre alternativer. Bedrifter som er store og små, må incentivisere medarbeiderne for å holde seg, spesielt gitt de høye kostnadene til personellomsetningen.

kreditt: US Bureau of Labor Statistics

Økende minimumslønn bør fungere for å løfte inntjenere ut av fattigdom. "Vi vet at de fleste minimumslønnearbeidere ikke er tenåringsarbeidere," fortalte Karla Walter, direktør for sysselsettingspolitikk ved Senter for amerikansk fremgang. Washington Post. "De fleste er kvinner, arbeider foreldre, og de tar med hjem penger som støtter deres husstand." Målets investorer er bekymret for at lønnsøkningen kan påvirke profittene, men om dette betyr ubehagelige overraskelser ved kassa for kunder, er det fortsatt å se.

Det er ikke noe lite denne kunngjøringen kommer etter at Walmart har annonsert at det vil utvide muligheter for eksisterende arbeidstakere i høytiden. Target planlegger å ansette 100.000 sesongmessige midlertidige arbeidstakere, inkluderer å betale dem den nye timelønnen, så om du handler for en ny sidegig eller et nytt sett med ark, jobber de store boksene seg hardt for å hindre deg.

Anbefalt Redaktørens valg