Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selv om kommersielle banker og investeringshus begge er generisk referert til som «banker», er deres roller svært forskjellige. På et tidspunkt i USAs historie var de to typer banker ikke lov til å eksistere i ett selskap, men det har siden endret seg.

Forretningsbank

Definisjon av Commercial Bank

Kommersielle banker er det de aller fleste mennesker tenker på når det gjelder bank. Dette er grener som du ser på nesten alle større kryss. Kommersielle banker tar inn innskudd og åpner kontroll, besparelser og pengemarkedsregnskap for sine kunder. De lager lån til enkeltpersoner og små bedrifter og er spredt over hele USA. Wells Fargo og Bank of America er blant de ledende kommersielle bankene i USA.

Definisjon av investeringshus

Et investeringshus, eller investeringsbank, arbeider primært for selskaper og regjeringer. Disse bankene bidrar til å skaffe penger til sine kunder gjennom gjeld og aksjer. De anbefaler også selskaper på fusjoner og oppkjøp, og hjelper med å bringe potensielle kjøpere sammen med selgere. Investeringsbanker gir rådgivning til investorer, men primært til større institusjonelle kunder som pensjon og fond. Amerikanske investeringsbanker er hovedsakelig i New York City, med Goldman Sachs, J.P. Morgan og Morgan Stanley på toppen av bunken.

Glass-Steagall Act

Midt i den store depresjonen passerte kongressen Glass-Steagall-loven for å hindre den type bankkriser som hadde bidratt til at det økonomiske sammenbruddet skjedde. Også kalt bankloven fra 1933 mandatt Glass-Steagall at kommersielle banker og investeringshus skal være separate enheter. Kongressen mente at forretningsbankene tok dårlige beslutninger for å støtte deres investeringsbankvirksomhet, og at det var bedre å holde de to funksjonene skille.

Gramm-Leach-Bliley Act

Gramm-Leach-Bliley Act, som også kalles Modern Services Act of 1999, opphevet Glass-Steagall Act. Bankene fikk igjen lov til å ha kommersiell, investering og forsikringsvirksomhet under ett tak. Dette førte til bankkonsolidering, og noen sier at dette var en av de viktigste handlingene som førte til den amerikanske finanskrisen i 2008.

Investeringsbanker forsvinner

2008-krisen på mange måter markerte investeringsbankens død som den tidligere var kjent. For å overleve ble alle ledende investeringsbanker bankholdingselskaper og tok inn innskudd fra kunder for å gi dem en stabil finansieringskilde. Som en følge av dette ble de enige om samme type FDIC-tilsyn som kommersielle banker har hatt siden 1930-tallet. Selv om investeringsbanker som Goldman Sachs fortsatt har samme formål som de gjorde før, møter de mye mer regulering enn tidligere, med mer mulig å komme.

Anbefalt Redaktørens valg