Innholdsfortegnelse:

Anonim

Boligeier forsikring er en svært vanlig type forsikring som de fleste villaeiere må få for å kjøpe boliger i det hele tatt. Det kan dekke et stort antall hendelser, kjent som dekket farer. Disse farene er vanligvis plutselige hendelser som forårsaker skade på boligens struktur, inkludert tak og tak. Taklekkasjer kan falle inn i dekket farer, eller de kan ikke. Som et resultat bør huseiere studere egne retningslinjer og huske på noen grunnleggende regler for å se om de burde gjøre krav eller ikke.

Forsømmelse

Boligeier forsikringer gjør det til et punkt å ikke dekke skade som er et resultat av uaktsomhet. Dette gjør det umiddelbart vanskelig for mange villaeiere å kreve forsikring på taklekkasjer, fordi disse lekkasjer vanligvis kan forhindres ved forsiktig takvedlikehold og oppmerksomhet. Dette kommer inn i et grått område hvor huseiere kan tro at lekkasjen skyldes en plutselig aktivitet, men et forsikringsselskap mener at det er et resultat av langvarig skade som burde vært tatt vare på. I dette tilfellet vinner assurandøren vanligvis.

Stormskader

Stormskader er tak- og vindusproblemer som skyldes det plutselige tilfellet av storm, og dekkes ofte spesielt av huseiereforsikring. Hvis en storm har direkte forårsaket taklekkasje, har villaeiere et sterkt tilfelle. Dette betyr at vind eller hagl må være sterk nok til å skade taket og skape lekkasjer som strekker seg helt ned til taket. I noen tilfeller, hvis et tre blåses ned av stormen og ødelegger taket, kan dette også regnes som et levedyktig krav.

Rørlekkasje

I noen tilfeller er taklekkasjer forårsaket av rørlekkasje fra øvre historie rørleggerarbeid. Dette er også et vanskelig problem. Hvis rørene lekker på grunn av vedlikeholdsproblemer som kunne ha blitt reparert tidligere, vil forsikringen ikke dekke det. Men hvis rørene brister på grunn av en plutselig frysing eller annen hendelse, vil forsikringen typisk dekke tilknyttede skader som taklekkasje.

Policyvariabler

Retningslinjer har også spesifikke variabler som kan påvirke taklekkasjedekning. Forsikringsselskapene kan ha begrensninger på takets alder, materialene som brukes i tak og tak, og hvordan lekkasjen håndteres. Forsikringsselskapene kan ikke dekke skade som kunne ha blitt forhindret dersom boligeier tok tiltak for å minimere effekten av en lekkasje før de gjorde kravet.

Anbefalt Redaktørens valg