Innholdsfortegnelse:

Anonim

To statlige byråer i Maryland har åtte bolighjelpsprogrammer som kan hjelpe enslige mødre i Maryland. De er ikke alle tilskuddsprogrammer, men de forsøker å stabilisere familiens økonomiske situasjon ved å gi deg tjenester og holde familien i trygge rimelige boliger. Maryland Department of Housing & Community Development og Maryland Department of Human Resources er to ressurser for å få kontakt med for å få hjelp.

Maryland enslige mødre har nær et dusin programmer for å hjelpe dem med boliger.

Housing Choice Voucher Program

En av dine første forsvarslinjer mot et seriøst boligproblem er et føderalt finansiert, Maryland-administrert program, kjent som Housing Choice Voucher Program. Tidligere kjent som § 8, gir programmet subsidier av leien din, så du betaler en del og regjeringen betaler en del. Din del vil ikke være mer enn 40 prosent av din månedlige inntekt. Du har lov til å finne ditt eget hjem, men det må oppfylle visse kvalitetsstandarder.Programmet er for lavinntektsfamilier, og hva er lav inntekt er indeksert til folk i ditt område. For å være kvalifisert kan din årlige inntekt ikke være større enn 50 prosent av områdets medianinntekter.

Utleie Tillatelse Program

Maryland Department of Housing og samfunnsutvikling driver også leieutbetalingsprogrammet. Gjennom RAP, som det er kjent, gir staten penger til lokale myndigheter til å utøve tilskud til lavinntektsfamilier som enten er hjemløse eller har et nødhjelpsbehov. Målet er å få familier ut av gatene og til faste boliger. Du kan motta godtgjørelsen i opptil 12 måneder. I de fleste tilfeller kan du søke gjennom fylkets sosialtjenester byrå.

Homelessness Prevention & Housing Counseling Programmer

Maryland Department of Human Resources Office of Grants Management driver fem boligprogrammer som kan hjelpe enslige mødre. Du kan ringe 410-767-7285 for å søke om hjelp fra hvert program. Homelessness Prevention Programmet er for familier med en ventende utvisning. Programmet gir ikke penger, men tilgang til støtterådgivere til å jobbe med deg og din utleier for å forhindre utkastelse. Housing Counselor Programmet opererer kun i Baltimore, Harford, Montgomery og Washington fylker, samt Baltimore City. Dette programmet hjelper lavinntektsfamilier som er hjemløse eller i «overhengende fare for å bli hjemløse». Det hjelper deg med å finne og leie faste boliger. Rådgiverne hjelper deg med å oppnå tilstrekkelig kreditt og søke om subsidierte boliger. Dette programmet setter deg i kontakt med organisasjoner som vil hjelpe deg med første og siste måneds sikkerhetsinnskudd, betale dine verktøy og få deg møbler. Det hjelper deg også når du blir truet av en leieøkning eller få en ny jobb som er for langt unna hjemmefra når du ikke har stabil transport. Det hjelper deg med å finne plass nærmere din nye jobb og en offentlig transportrute.

Service-Linked Housing Program

Service-Linked Housing Programmet har som mål å forhindre en episode av hjemløshet ved å komme inn for å hjelpe til i en usikker økonomisk situasjon. Den forbinder deg med helsetjenester, utdanning og opplæring, ansettelse, avhengighetstjenester og annen form for rådgivning. Den opererer kun i 12 av Maryland's 23 fylker, og i Baltimore City.

Nød- og krisesituasjoner

Staten gir også et nettverk av lyskilder for folk som er hjemløse. Du kan kontakte et hus for hjelp ved å bruke Directory of Maryland Emergency Shelters og Transitional Housing Programmer (se Resources). I tillegg har staten spesielle kriseshytter i Baltimore, Anne Arundel, Baltimore, Calvert, Carroll, Cecil, Garrett Harford, Montgomery, Prince George, Somerset, St. Mary, Wicomico og Worcester fylker. De er i hovedsak trygge hus for kvinner som er hjemløse og flyr farlige situasjoner. De gir rom og bord og henvisninger til fysisk og psykisk helsevesen, arbeidstjenester og saksbehandling. Du kan ringe 410-767-7285 for å finne ut mer om Crisis Shelter Home Program.

Anbefalt Redaktørens valg