Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bilforsikring beskytter eieren av et kjøretøy mot tap og skader knyttet til eie og betjene kjøretøyet. Det finnes flere forskjellige typer bilforsikring, slik kollisjonsforsikring, omfattende forsikrings- og ansvarsforsikring. Ansvarsforsikring beskytter drivere mot skade de fører til de andre bilene eller eiendommen som følge av en ulykke. Med andre ord betaler erstatningsdekning for skade forårsaket av ulykker som er feilen din.

Funksjon

Ansvarsdekning gjør det mulig for førere som forårsaker en ulykke å gjøre krav på forsikring og at forsikringsselskapet betaler for skaden de forårsaker for andre. I motsetning til kollisjonssikring og omfattende forsikring, gjelder ansvarsforsikring spesielt skader forårsaket av andre drivere. Med andre ord, hvis ansvarsforsikring er den eneste forsikringen du har på bilen din, og du forårsaker en ulykke, vil ikke skader på ditt kjøretøy bli dekket.

typer

Det er tre hovedtyper av ansvarsforsikring som vanligvis grupperes sammen under overskriften "ansvarsdekning". Kroppsskadeansvarsdekning forsikrer deg mot kroppsskader, og forårsaker at hver person opptar andre. Kroppsskade dekning er delt inn i deler: per person dekning og total ulykkesdekning. Per person dekning er hvor mye skade dekket for hver enkelt person i det andre kjøretøyet. For eksempel vil 25 000 dollar per person dekning bety at forsikringsselskapet vil betale høyst 25 000 dollar mot personskade forårsaket av den andre stasjonen. Total ulykkesdekning er det totale beløpet som forsikringsselskapet betaler mot kroppsskade i en ulykke. For eksempel, hvis den andre bilen har fem passasjerer, kan du nå grensen. Eiendomsforsikring er den tredje typen ansvarsforsikring, som dekker skade som er gjort på den andre personens kjøretøy.

Forsikringsloven

En viss mengde ansvar for automatisk ansvar er påkrevd av statlige lover. Mengden dekning som kreves varierer fra stat til stat. Den minimale mengde dekning som kreves ved lov, kan være utilstrekkelig til å dekke alle skader forårsaket av en alvorlig ulykke eller en ulykke som involverer dyre biler.

fordeler

Ansvarsdekning er gunstig fordi den kan bidra til å betale for skader som er gjort for andre som en sjåfører kanskje ikke har råd til ellers. Det kan også redusere sjansene for å bli saksøkt for skader forårsaket. For trygge sjåfører som sjelden forårsaker ulykker, betyr ansvarsdekning at skader forårsaket under en ulykke vil bli dekket av den andre sjåførens forsikring.

betraktninger

Kollisjonsdekning er en valgfri dekning som beskytter mot skade på bil i bilulykker, og omfattende dekning beskytter mot skade fra andre hendelser, som branner og stormer. Mange drivere velger å kjøpe disse typer dekning siden ansvarsforsikring vil beskytte deg og din bil bare hvis en ulykke ikke er din feil og den andre sjåføren har tilstrekkelig ansvarsforsikring.

Anbefalt Redaktørens valg