Innholdsfortegnelse:

Anonim

Servicevilkår og helsevedlikeholdsorganisasjon er to av de fremtredende gruppens helseforsikringsplaner. POS og HMO planer deler noen kvaliteter, men en bredere leverandør rekkevidde er en relativ fordel for POS forsikring.

Å få en POS-policy med lavt fradragsbonus øker sin verdi. Kreditt: Comstock Images / Stockbyte / Getty Images

Nettverk Struktur

En felles funksjon i POS og HMO planer er deres nettverksbaserte struktur. En nettverksstruktur innebærer at dekket medlemmer får tilgang til et nettverk av leverandører som er inngått med forsikringsselskapet. Medisinske leverandører og anlegg aksepterer lavere kontraktsverdier med forsikringsselskaper for å delta i nettverket. Medlemmer får medisinsk hjelp, gjør kopiering og noen ganger betaler fradrag, og leverandøren sender et krav til forsikringsselskapet for å dekke resten.

Spesialisthenvisninger

En primær felles egenskap av HMO og POS planer er spesialisthenvisninger. HMOs krever alltid at medlemmer får henvisninger for å se en spesialist, som mange POS-planer. Med disse retningslinjene velger du en primærhelsetjeneste når du registrerer. Du ser PCP for vanlige kontorbesøk og rutinemessig medisinsk behandling. Når en spesialist trengs for slike ting som ankelskader eller alvorlig ryggsmerter, gjør PCP en henvisning. Hvis du ikke klarer å få henvisningsskjema, kan forsikringsselskapet ikke dekke spesialistpleie. Nødtjenester er vanligvis unntak fra henvisningskravet.

Fordelene utenfor nettverket

En overbevisende fordel ved POS-planene er utelukkende fordeler. HMOs begrenser vanligvis fordeler for nettverksleverandører. Dette betyr at du sannsynligvis betaler hele kostnaden for tjenester mottatt ut av helsevesenet. POS-planer har ofte et mindre nettverk, men de tillater også tilgang til nettleverandører. Dine overføringer og fradragsgebyr er vanligvis høyere med utelukkende tjenester, men den bredere tilgangen hjelper folk som reiser mye eller som foretrekker eksperter utenfor nettverket.

Deductible Format

I noen tilfeller deltar folk i helseplaner kjent som HMO-POS-retningslinjer. Dette oppsettet er vanlig i Medicare, for eksempel. Poenget med denne politikk typen er at du har de grunnleggende nettverkstjenestene med HMO-delen, og POS-tilgangen til leverandører utenom nettverket. Retningslinjer som kombinerer disse formatene, opprettholder vanligvis separate fradragsberettigede krav. Du kan ha en $ 500 årlig fradragsberettiget for nettverkspleie, men en $ 2000 ut av nettverksavdragsberettiget.

Anbefalt Redaktørens valg