Innholdsfortegnelse:

Anonim

Avskrivninger er et middel til kostnadsfordeling for kapitalmidler. Bedrifter benytter ulike avskrivningsmetoder, avhengig av eiendomstyper, til hensiktsmessig å ta hensyn til avskrivninger over flere regnskapsperioder. Et avskrivningsgebyr kan uttrykkes som en eiendels avskrivningsgrunnlag multiplisert med avskrivningsrenten, som er hovedansvaret for avskrivningsmetoden. Reduksjonsbalansen og lineærmetoden definerer avskrivningsgrunnlag og avskrivningsgrad forskjellig.

Avskrivningsgrunnlag

Avskrivningsgrunnlag er kostnaden eller verdien av en eiendel som skal kostnadsføres over flere regnskapsperioder. Den opprinnelige avskrivningsgrunnlaget, eller balansen av en eiendels verdi i begynnelsen av første periode, er ofte en eiendels anskaffelseskost, med fradrag av eventuell gjenvinningsverdi, som er gjenværende verdi av eiendelen etter at den er fjernet fra tjenesten. Avhengig av avskrivningsmetoden som brukes, kan selskapene ha en konstant avskrivningsgrunnlag for alle perioder, eller det kan endres fra periode til periode. Forandringen oppnås ved å trekke en avskrivningsavgift for perioden fra beløpet av avskrivningsgrunnlaget i begynnelsen av perioden for å komme til avskrivningsgrunnlaget for neste periode.

Avskrivningsgrad

En avskrivningsgrad kan uttrykkes som prosentandel eller brøkdel. Enkelte avskrivningsmetoder bruker en konstant avskrivningsgrad for alle perioder; noen bruker variable priser for ulike perioder; og andre kan bruke priser som avtar over en eiendels liv. Gitt samme avskrivningsgrunnlag, fører bruken av forskjellige avskrivninger til avskrivninger på varierende beløp. Visse avskrivningsmetoder beregner avskrivningsrenter basert på antall år av eiendelens levetid.

Rett linje

Den lineære avskrivningsmetoden bruker både en konstant avskrivningsgrunnlag og en konstant avskrivningsgrad gjennom alle perioder. Avskrivningsgrunnlaget for hver periode er en eiendels anskaffelseskost med fradrag av eventuell gjenvinningsverdi. For en 10-årig eiendel vil avskrivningsrenten være en tiendedel eller 10 prosent av avskrivningsgraden på 100 prosent. Den lineære metoden antar at et aktivum avtar i verdi eller nytte med tidenes overgang, som er konseptuelt egnet for eiendeler som gir like fordeler gjennom hele økonomiske levetider.

Minkende balanse

Avskrivningsmetoden er delvis basert på lineærmetoden fordi avskrivningsgraden er et flertall av lineærrenten. For eksempel kan avskrivningsgraden for reduksjonssaldo-metoden være dobbelt så stor som den lineære frekvensen ved bruk av metode med dobbeltverdig balanse. Som den lineære metoden har den reduserende balansen metoden en konstant avskrivningsgrad; I motsetning til den lineære metoden bruker den reduserende balansen metoden en avtagende avskrivningsgrunnlag som reduserer hver periode med mengden av avskrivningsavgift for den perioden. Vær oppmerksom på at startavskrivningsgrunnlaget bruker en eiendels fullekjøpskostnad, men aktivet avskrives bare til bergingsverdien.

Anbefalt Redaktørens valg