Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ifølge en 2010-rapport fra CBS News er tre av de fem raskest voksende karriere i Amerika på det medisinske feltet. Fordi folk alltid trenger medisinsk hjelp, er medisinske fagfolk alltid etterspurt, selv i tider med langsom økonomisk vekst. Mens feltet vokser, kan lønn for medisinsk karriere variere mye.

Lønn i det medisinske karrierefeltet varierer mye.

Emergency Medical Technicians

Nødtjenestepersonell, eller EMT, fungerer som første respondenter i nødstilfeller. EMTs opererer ofte ut av ambulanser og andre responskjøretøy, og gir kritisk åndedretts-, hjerte- og traumasorg på en nødsituasjon. For å jobbe i yrket, må enkeltpersoner fullføre et opplæringsprogram for akuttmedisinsk tekniker og ha statscertifisering. Fellesskap og spesialiserte EMT-skoler gir opplæring.

Lønnen til en akutmedisinsk tekniker varierer, avhengig av individuell erfaring og plassering. Ifølge US Bureau of Labor Statistics var median timelønn for en akutmedisinsk tekniker $ 14,10 i 2008. Imidlertid kan inntektene være høyere med tilstrekkelig erfaring, og de ti prosentene av EMTene tjente over $ 23,77 per time.

Laboratorieteknologer

Laboratorieteknologer, noen ganger kalt laboratorieforskere, arbeider med celler og væsker for å oppdage og diagnostisere sykdommer. Disse teknologene bruker spesialisert utstyr som mikroskoper og medisinske datamaskiner for å analysere en rekke laboratorieprøver. For å være ansatt i dette feltet, må enkeltpersoner vanligvis ha en fireårig bachelorgrad med en vitenskapelig spesialitet, som medisinsk teknologi.

Bureau of Labor Statistics indikerer at median lønn for laboratorieteknologier var 53.500 dollar per år i 2008. Omtrent 10 prosent av alle ansatte i dette yrket tjente $ 74.680 eller mer. Mengden utdanning, opplæring og erfaring fra virkeligheten har en betydelig innvirkning på lønnen fra laboratorieforskere.

Registrerte sykepleiere

Registrerte sykepleiere, ofte kalt RN, gir medisinsk støtte og bistår med behandling av pasienter på sykehus og andre pleiefasiliteter. RNs jobber ofte direkte med pasienter, og bruker medisinske journaler, testutstyr og datamaskiner for å diagnostisere forhold og behandle behandlinger. En grad i sykepleie på enten bachelor eller tilknyttet grad nivå er nødvendig for å bli en RN, og enkeltpersoner må fullføre en lisensiering test for å være ansatt.

I 2008 var median årlig lønn for en registrert sykepleier $ 62.450. De 10 prosent av alle sykepleiere har opptjent over 92.240 dollar årlig. Generelt, RNs med bachelorgrader i sykepleie tjener mer enn sykepleiere med bare assosierte grader.

Apoteksteknologier

Apotekstekniker jobber i sykehusapotek og lokale apotek, og bistår med mange oppgaver som involverer reseptbelagte medisiner. Vanlige arbeidsoppgaver inkluderer kommunikasjon med kunder, merking av reseptbelagte beholdere og bekreftelse av forskrifter. De pedagogiske kravene til apoteksteknikker varierer fra stat til stat. På enkelte områder er det nødvendig med et videregående diplom og et fellesskapsertifiseringsprogram anbefales. På andre områder er opplæring gitt på jobben.

Bureau of Labor Statistics rapporterer at i 2008 var median timelønn for apotekstekniker 13,32 dollar. De 10 prosent av apoteksteknikerne tjente over 18,98 dollar per time.

Medisinske leger

Leger diagnostiserer sykdommer, foreskriver spesialisert medisinering og overvåker behandling av sykdommer og skader. Leger utøver vanligvis en bestemt spesialitet av medisin, som familie, intern eller barnemedisin. De pedagogiske kravene til leger er svært krevende. For å bli lege, må en person fullføre et bachelorprogram og konkurrere om et sted på en utdannet medisinsk skole. Etter fire års medisinsk skole må han også fullføre flere års praktik og bosted, og lære spesialiserte praktiske medisinske ferdigheter.

Mens kravene til leger er utfordrende, er kompensasjonen høy. Selv om årlig inntekt varierer basert på type spesialitet, var median årslønnen for alle leger 186 044 kroner i 2008. De 10 prosent av legene tjente betydelig mer, med en årslønn på 339 738 dollar.

Anbefalt Redaktørens valg