Innholdsfortegnelse:

Anonim

Boligforsikringen din er sannsynligvis en policy for HO-1, HO-2 eller HO-3, ellers kjent som grunnformular, bred form eller spesialform, uavhengig av hvilken tilstand du bor i. Hvert policyskjema er pakket med både eiendoms- og ansvarsbeskyttelse, men omfanget av beskyttelsen varierer mye mellom skjemaer. Å vite forskjellene mellom disse retningslinjene kan hjelpe deg med å ta gode forsikringsbeslutninger.

Ulike typer huseiere forsikringer tilbyr ulike nivåer av beskyttelse.

Grunnleggende form

HO-1, eller grunnleggende form, er policy per definisjon den mest grunnleggende typen huseiereforsikring tilgjengelig. Grunnleggende former for politikk beskytter mot spesielle farer, for eksempel brann eller lyn, vind eller hagl, røyk, eksplosjon, opprør og sivil uro, hærverk eller ondsinnet mishandling, samt tyveri og skade fra kjøretøy. Beskyttelse er bare for de tingene som er spesifikt oppført i politikken, så dine personlige eiendeler kan ikke dekkes så vel som du ønsker. Dette produktet selges ikke lenger i mange stater på grunn av sine begrensninger.

Bred form

HO-2, eller bred form, gir politikk de samme beskyttelsene som grunnleggende skjema med ytterligere dekning inkludert. Vanlige ytterligere årsaker til tap som dekkes i bred form, er å bygge sammenbrudd og skade brakt til oppvarming, klimaanlegg, VVS og sprinklersystemer. For ytterligere premier kan bredformularpolitikker tilpasses gjennom påtegninger for å inkludere et bredt spekter av tilleggsdekning for å dekke dine behov, og er derfor et populært produkt.

Spesialskjema

HO-3, eller spesiell form, er politikk den vanligste typen boligeiendomsforsikring tilgjengelig. I motsetning til grunnleggende og bred form, dekker spesielle skjema alle årsaker til tap, unntatt de som spesifikt utelukkes av politikken. Spesiell form inkluderer også tap av bruksdekning, som betaler for levekostnadene du pådrar seg hvis ditt hjem er uoppholdelig under reparasjoner etter et dekket tap. Det er også vanligvis en ikke-feil medisinsk dekning for mindre skader til gjester hjemme hos deg.

Erstatningskostnad

Boligkredittforsikringseiendomskrav er avgjort på to måter: erstatningskostnad (RC) og faktisk kontantverdi (ACV). Et oppgjør vil kjøpe nye varer som erstatter de skadede, uavhengig av nåværende markedsverdi, men en ACV-oppgjør vil avskrive verdien av de skadede produktene basert på alder og tilstand ved tapstidspunktet. Spesialformularer er skrevet som RC, men grunnleggende og bredformularpolitikk er begge ACV med mindre du kjøper en RC-påtegning.

Kostnadsjämförelse

Som med all forsikring, er prisen på huseiere forsikring du kjøper, relatert til mengden dekning du mottar. Spesielle formularer er vanligvis dyrere enn grunnleggende og bredformularpolitikk på grunn av den ekstra beskyttelsen som tilbys. Det kan hende du finner ut at kostnaden for en grundig godkjent bredformularpolicy ligner en normal formular for spesiell form.

Anbefalt Redaktørens valg