Innholdsfortegnelse:

Anonim

Fra et juridisk perspektiv trenger du ikke å ansette en eiendomsadvokat når du kjøper eller selger land eller eiendom. Faktisk trenger du ikke engang å involvere en eiendomsmegler, da du kan tegne en juridisk avtale direkte med den andre parten som er involvert i transaksjonen. Men å ansette en eiendomsadvokat gir noen fordeler og kan hjelpe deg med å unngå å løpe inn i juridiske problemer knyttet til transaksjonen.

kontrakter

Når du kjøper eller selger et fast eiendom, må du og den andre parten signere en fast eiendomskontrakt. Mange stoler på deres eiendomsmegler for å utarbeide disse kontraktene; agenter har ofte standardiserte former som overholder statlige lover de bruker for hver eiendomsmeglingstransaksjon som involverer en av sine kunder. Imidlertid, mens generiske eiendomsavtaler inneholder det nødvendige verbiaget som en kontrakt skal inneholde, kommer du inn i problemer dersom eiendomsmeglingstransaksjonen innebærer noe uvanlig som kontrakten ikke dekker, for eksempel en situasjon hvor en selger samtykker i å gjennomføre visse reparasjoner.

Ekspertise

Du kan be din eiendomsmegler om å gjøre endringer i en standardisert fast eiendomskontrakt, som mange agenter ofte gjør for å imøtekomme behovene til enkelte kunder. Imidlertid varierer eiendomsretten fra stat til stat, og de fleste eiendomsmeglere er ikke praktiserende advokater. Mens eiendomsmeglere har bred kunnskap om eiendomsmeglingstransaksjoner, er en oppfatning basert på tidligere eiendomserfaring og statsloven to helt forskjellige ting. En eiendomsadvokat kan forberede et juridisk gyldig dokument, skreddersydd for dine behov, som overholder statsloven.

Lukking

Etter at du har signert en kontrakt der du godtar en eiendomsmegling, må du normalt vente et par uker for utlåner å vurdere eiendommen og fullføre låneforsikringsprosessen. På dagen for låneavslutningen signerer du de faktiske salgsdokumenter. Det oppstår ofte problemer med titling eller tilstanden mellom eiendommen mellom kontraktsdato og sluttdato. I noen tilfeller mottar uvedkommende kjøpere en oppsigelseskrav ved avslutning i stedet for en garantisak. Begge dokumentene gjør det mulig for deg å overføre eierskap, men en garanti gjerning viser at det ikke finnes noen pant på eiendommen mens avslutte kravkravet ikke gjør det. En eiendomsmegler eller kjøper kan ikke legge merke til en slik detalj, men en eiendomsmegler vil.

Andre hensyn

Juridiske problemer kan oppstå etter at du har fullført en eiendomsmegling, og i noen stater har du rett til å saksøke din eiendomsmegler, selgeren eller til og med hjemmeinspektøren hvis problemer oppstår med hjemmet etter ferdigstillelsen av salget. Hvis eiendomsadvokaten tilrettelegge salget, har advokaten allerede forkunnskap om salget, noe som gjør eventuelle rettssaker mye lettere å fullføre. Mens mange eiendomsmeglingstransaksjoner beveger seg jevnt uten involvering av advokat, vil folk involvert i salg som går galt ofte ende opp med å ønske at de ansatt en advokat.

Anbefalt Redaktørens valg