Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den finansielle verden omhandler mange typer eiendeler, både forretningsmessig og personlig. Likvide midler er de som lettest konverteres til kontanter. Eiendeler er likvide hvis de kan konverteres til kontanter på en relativt kort periode, vanligvis innen 30 dager.

Å få tilgang til kontanter på bankkreditt: Ryan McVay / Photodisc / Getty Images

Penger

Feriestopp på kontanter på hjemmekreditt: Jupiterimages / Comstock / Getty Images

Kontant på hånden er en likvide eiendel. Eventuelle penger i din besittelse eller lagret der du har klar tilgang til det, regnes som en likvide eiendel. Dette inkluderer penger som holdes hjemme, på din person eller i en safe. Det kan inneholde penger som holdes på et annet sted, som for eksempel et familiemedlems hjem eller skjult på eiendommen din for nødsituasjoner.

Kontantkontoer

Sjekk bokkreditt: Creatas / Creatas / Getty Images

Sparingskontoer og kontrollkontoer er førsteklasses eksempler på likvide midler. Innskuddskvitteringer og forvaltningsregnskap er også likvide midler. Pengemarkedsregnskapene faller også inn i likvide aktivakategorien. Enhver av disse kontoene som navnet ditt vises på, er en likvide eiendel. Alle disse kontotypene tillater eieren å få tilgang til kontanter relativt raskt, noe som gjør dem likvide midler.

investeringer

Gensidig morsom papirarbeidskreditt: Stockbyte / Stockbyte / Getty Images

Treasury regninger er likvide midler som er aksjer som de kan innløses relativt raskt for kontanter. Fondandeler og amerikanske spareobligasjoner kvalifiserer også som likvide midler. Ikke-langsiktig livsforsikring har også en kontant overgivelsesverdi som utgjør en likvide eiendel.

Mulige likvide midler

Signering av gjeldskreditt: Stockbyte / Stockbyte / Getty Images

Noen livrenter tillater eieren å innløse hele eller deler av livrenten for kontanter. Obligasjonsnotater regnes også som likvide midler, med mindre det foreligger noen grunn for at de skal utelukkes. Eierskap av en kontrakt for gjerning kan også regnes som en likvide eiendel da det gjelder innbetaling av betaling på rektor hver måned. Pensjonsfond som de i en IRA- eller 401k-plan kan betraktes som likvide hvis behovet er å skaffe penger. Ellers ville de bli ekskludert fra listen over likvide midler.

Hva er ikke flytende eiendeler

Fast eiendom og annen eiendom er en fast eiendelskreditt: Siri Stafford / Lifesize / Getty Images

Anleggsmidler har en kontantverdi, men kan ikke omregnes til kontanter. Deres konvertering tar tid, noe som gjør dem illikvide. Fast eiendom og annen eiendom er en fast eiendel. Kjøretøy, begravelser og noen former for livsforsikring kvalifiserer heller ikke som væske. Tillitskasser kvalifiserer ikke som likvide midler som de opprettholdes for omsorg for en annen. Gull og edelstener kan ikke være likvide midler, da det kan ta tid å finne en kjøper for å betale rettferdig markedsverdi for disse elementene.

Anbefalt Redaktørens valg