Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er viktig for bedrifter å forene balanse i slutten av en periode, hvorvidt perioden er en måned, kvart eller år. Denne balanseavstemmingen er en del av sluttprosessen. Det er viktig fordi det hjelper å identifisere eventuelle feil før lukking. Balanseavstemminger er en metode for å sikre at kontoinformasjon er nøyaktig og grundig, og for å sikre at det ikke er feil i informasjon med det formål å registrere.

Identifikasjon

I balanseavstemming sammenligner du hovedbokregistreringsbalansen for kontoen til en annen kilde. Den andre kilden kan være intern (for eksempel en del-hovedbok) eller ekstern (for eksempel en kontoutskrift). Forskjeller som skyldes transaksjonstidspunkt (for eksempel utestående sjekker) er merket som avstemmende elementer.

Funksjon

Når du avstemmer en konto på en balanse, bruker du flere forskjellige detaljer. Kontantkontoer er generelt avstemmet mot bankkontoer, og leverandørgjeld og kundefordringer er vanligvis avstemmet mot aldringsplaner. Både anleggsmidler og varebeholdninger forenes med fysiske teller.

potensial

Når du starter en balanseavstemming, er det viktig å legge merke til at du samler elementer under de tilsvarende saldoene og merker dem deretter. Forsøksbalansen skal være over kolonnen. Neste kolonne skal ha balansen den skal sammenlignes med. Når du kontrollerer at summen av begge kolonnene er lik, er kontoen helt avstemt.

Sammenligning

Med balanseavstemminger er det viktig å sammenligne prøvebalansen mellom både gjeld og fordringer med de respektive pensjonsbalansen. Når de er like, er du fri til å forene neste konto. Sammenlign alltid aldringsbalansen og prøveplanene i utgangspunktet.

General Ledger Review

I situasjoner hvor prøvebalansen er mer enn balansen i aldringsplanen, er det mest sannsynlig forårsaket av oppføringer som er plassert direkte til hovedboken i stedet for underboksen. Det er viktig å analysere noen av disse oppføringene og deretter flytte dem til underboksen. Mengden av forskjellen skal hjelpe deg med balanseavstemmingen.

Anbefalt Redaktørens valg