Innholdsfortegnelse:

Anonim

Til tross for lover som regulerer innvandring og krever at nye beboere søker om arbeidssevisum eller midlertidig bostedsstatus, bor og bor mange illegale innvandrere i USA. Noen av disse innvandrerne er gift med borgere. Å gifte en borger endrer ikke automatisk en ulovlig fremmed status, men det skaper komplekse skatteproblemer for begge parets medlemmer.

Arkiveringskrav

Alle som tjener nok inntekt er juridisk ansvarlig for å sende inn en inntektsskatt. Denne grunnleggende loven fra Internal Tax Service (IRS) skattekode gjelder for ulovlige innvandrere, gift og ugift, som arbeider i USA. Innvandrere som mottar lønn under bordet, har ikke tilbakeholdt skatt, men de som jobber for legitime arbeidsgivere betaler inn trygd og har skatt holdt tilbake fra hver lønnsslipp. Ifølge MSNBC, mens mange ulovlige innvandrere velger å ikke sende innmeldinger, gjør andre det for å kreve refusjon. Gift innvandrere har det ekstra incitamentet til å beskytte en ektefelle fra skatteplikt, da skattestraff for ikke-betaling vil gjelde for begge medlemmer av et par.

Individuell skattebetalers identifikasjonsnummer

Hvis du giftes med en ulovlig innvandrer, vil din ektefelle ikke kunne få et personnummer for skattemessige formål. I stedet for å overholde IRS-skattekoden, må ektefellen søke om et individuelt skattemessig identifikasjonsnummer (ITIN). Dette nummeret fungerer som et personnummer, som gir deg mulighet til å identifisere din ektefelles selvangivelse og støttedokumenter i skattesystemet. En ITIN vil tillate deg å registrere skatter for deg selv og din ektefelle basert på din kombinert, eller separat, inntekt. Det vil også gi deg mulighet til å søke på alle skattelettelser fra lønnskostnadene i løpet av det foregående skatteåret, noe som resulterer i laveste skatteplikt.

Innvandringsstatus

IRS er ikke pålagt å spore innvandringsstatus for skattebetalere eller rapportere ulovlige innvandrere som returnerer eller søker ITINs til andre myndigheter. Dette tillater ulovlige innvandrere å arkivere sammen med sine ekteskapsborgere uten å bekymre seg om konsekvenser som deportasjon. Immigrant ektefeller og borgere er like ansvarlige for å rapportere sin inntekt og betale gjeldende skatter. Dette betyr at når en ulovlig innvandreres arbeidsgiver rapporterer lønn betalt til skattemyndighetene, må den ulovlige innvandrerens inntjening vise seg på en individuell inntektsskatt, eller en fellesformular innlevert med ektefelle for å unngå deteksjon og straffer.

Arkiveringsstatus

Som andre gifte par, består par som består av en borger og en ulovlig innvandrer, muligheten til å arkivere i fellesskap eller arkivere hverandre, men kreve giftstatus. Innlevering som et ektepar bruker enten alternativet krever et gyldig ekteskapslisens, som borgere og ulovlige innvandrere kan få lovlig. Så lenge den ulovlige innvandrer ektefellen har en gyldig ITIN, er enten avkastning gyldig og kan produsere en skattemessig tilbakebetaling, enten for den enkelte av paret i fellesskap.

Anbefalt Redaktørens valg