Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det kan være lett å bli overvunnet etter en kjærs død, men forsømmelse av viktige økonomiske detaljer i decedents eiendom kan la overlevende betale mer enn de burde. I mange tilfeller avbrytes gjeld pådratt av den avdøde personen under hans levetid ved døden og blir ikke den overlevende ektefellens gjeld. Overlevende ektefeller bør følge probate prosessen riktig for å tilfredsstille eller avbestille gjeld.

Gjeld av den avdøde

Folk dør ofte med utestående kredittkortregninger, låneutbetalinger eller andre former for utestående gjeld. De eneste typer gjeld som automatisk tilgis ved debitorens død, er føderalt støttede studielån.I de fleste stater kan imidlertid disse gjeldene ikke automatisk tildeles en overlevende ektefelle eller andre familiemedlemmer, med mindre de gjeldene ble påført gjennom en felles konto. Kreditorer har det rettslige bruk for å samle sine utestående gjeld under den rettsbestemte prosessen.

Probate Process

Probat er rettsprosessen som en decedents eiendom overføres lovlig til overlevende arvinger. Dette skjer hvis debitoren døde med vilje eller intestat, noe som betyr "uten vilje". Problemprosessen administreres av en eiendomsrepresentant som forvalter decedentens eiendeler etter at de er plassert i en eiendoms konto. Selv om den nøyaktige prosessen varierer fra stat til stat, må en eiendomsrepresentant tilfredsstille alle kreditorkrav på utestående fordringer skyldig av den avdøde personen før overføring av gjenværende eiendeler blant arvingene. Fellesregnskap holdt av decedent med sin ektefelle er ikke gjenstand for probate. Kreditorer har et mulighetsvindu for å gjøre krav på eiendommen, hvorefter nye krav på eiendommen blir ugyldige.

Community Property States

Stater som overholder fellesskapsloven inneholder mer ansvar for å tilfredsstille en avdødes gjeld på ektefellens skuldre. De ni samfunnsegenskapene i Amerika er Alaska, California, Idaho, Louisiana, Nevada, New Mexico, Texas, Washington og Wisconsin. I disse landene er kredittkort og andre gjeldskontoer åpnet under ekteskap betraktet som fellesregnskap, selv om de bare er i decedentens navn. Derfor blir disse gjeldene ektefellens gjeld på hovedkontoinnehaverens død.

IRS 1099-C

Kreditorkrav som ikke kan tilfredsstilles under probate, blir vanligvis kansellert i de andre 41 statene som ikke overholder fellesskapsloven. I disse tilfellene må kreditorer sende inn et skjema 1099-C, "Avbestilling av gjeld", med Internal Revenue Service. Denne gjeldsavbestillingen betraktes som skattepliktig inntekt i henhold til IRS-regler og er vanligvis lagt til den endelige avkastningen for den avdøde personen. Form 1099-Cs kan ikke utstedes for tilgivne lån som er mindre enn $ 600.

Anbefalt Redaktørens valg