Innholdsfortegnelse:

Anonim

Skattebetaleren som er rettighetshaveren til mobilhjemmet, er ansvarlig for å betale alle skatteforpliktelser på gevinster fra boligens salg. IRS har ingen myndighet til å pålegge en skattepliktig gjeld som ikke eier eierandel. Men hvis en skattemessig skattemelding eksisterer på eiendommen du selger, kan lien forblir effektiv mot kjøperen dersom han kjøper den med kunnskap om lien.

Kapitalforvaltning

Internal Revenue Code klassifiserer all eiendom du kjøper som en investering eller for personlig bruk som en kapital eiendel. Denne behandlingen gjelder for kjøp av et mobilhjem, uansett om du bruker det som hovedhjem, investering eller for fritidsbruk. Alle transaksjoner som innebærer salg av en kapitalforpliktelse er underlagt kapitalgevinster og tapsregler. Disse reglene pålegger tilleggsskatt på gevinster; Skattesatsene er imidlertid betydelig lavere enn de beløpene som skattemyndighetene pålegger ordinær inntekt, for eksempel lønn du tjener på jobb. Kapitaltap har begrenset nytte ved at de kan redusere eventuell kapitalgevinster med overskytende fradragsberettiget fra ordinær inntekt opp til $ 3000 per år.

Mobile Home Basis

Nøkkelkomponenten for beregning av gevinst eller tap ved salg av mobilhjemmet er dets skattegrunnlag. Skattegrunnlaget representerer alle kostnader du pådrar seg for å kjøpe hjemmet og for å gjøre permanente forbedringer. En permanent forbedring vil øke skattegrunnlaget dersom det legger til verdi for mobilhjemmet eller utvider brukstid. For eksempel er renovering av hele interiøret i mobilhjemmet et hjem forbedring, mens det ikke er å erstatte et ødelagt vindu.

Beregning av gevinst

Du beregner gevinstbeløpet ved salg av et mobilhjem ved å trekke sin skattegrunnlag fra bruttoprovenuet av salget. Bruttoprovenu inkluderer prisen du selger den for pluss annen eiendom eller tjeneste du mottar i transaksjonen. I tillegg, hvis du er ansvarlig for en utestående gjeld som gjelder mobilhjemmet, må du inkludere eventuelle beløp for gjelden som kjøperen påtar seg ansvar for.

Gain ekskludering

Internal Revenue Code tillater huseiere å ekskludere inntil $ 250 000 av den resulterende gevinsten fra kapitalgevinstskatt dersom visse krav er oppfylt. For å kvalifisere, må mobilhjemmet være ditt hovedhjem, og du må eie og bo i hjemmet i totalt to år i løpet av femårsperioden umiddelbart før salget. Utelukkelsen er bare tilgjengelig dersom du ikke utelukker gevinsten i et annet hjemme salg i løpet av de to foregående årene. Hvis din eneste bolig er mobilt hjem, vil det kvalifisere som ditt hovedhjem. Men hvis du eier to boliger og kan oppfylle de toårige kravene til begge, må du vurdere andre faktorer før du kommer til den konklusjonen at det er ditt hovedhjem. Faktorer som er relevante for å identifisere hovedhjemmet, er adressen du mottar post, hjemme nærhet til arbeidsplassen og hjemme nærhet til banker du vanligvis bruker.

Anbefalt Redaktørens valg