Innholdsfortegnelse:

Anonim

Skritt

Logg på med helseforsikringen levert av arbeidsgiveren din: Det er sannsynligvis det billigste alternativet du kan finne. Søk etter din egen forsikring hvis du er selvstendig næringsdrivende, eller hvis firmaet ikke tilbyr det.

Skritt

Undersøk dekning under COBRA (Consolidated Omnibus Reconciliation Act of 1985) hvis du nylig har forlatt din arbeidsgiver. Gjennom COBRA kan du utvide dekningene dine i 18 måneder utover separasjonsdatoen din, selv om du må betale premien selv.

Skritt

Finn en helseforsikringsmegler for å sammenligne planer og kostnader for deg. National Association of Health Underwriters (nahu.org) kan hjelpe deg med å finne en i ditt område.

Skritt

Kjøp en avgift for service plan. Det største pluss er at du har full kontroll over hvilken lege du ser og bestem deg selv når du trenger å se en spesialist. Det er imidlertid en betydelig kostnad for denne typen omsorg, premiene er generelt høyere, og hvis legen din betaler mer enn det som anses som vanlig, kan det hende du må shell ut i tillegg til den aktuelle omsorg.

Skritt

Registrer deg for en vellykket omsorgsplan der din forsikringsselskap bestemmer hvilke leger du kan se. Det er tre grunnleggende typer administrert omsorg:

Skritt

Foretrukne leverandørorganisasjoner (PPOer) har en liste over leger å velge mellom når de velger en lege som vil være din første kontakt for helsevesenet. Hvis du ser leger i forsikringsselskapets nettverk, betaler du lavt innbetalt beløp. Men hvis du ser en lege ikke i nettverket, er sambetalingen høyere. Du har også generelt ikke behov for forhåndsgodkjenning for å se en spesialist. PPO-er gir deg størst fleksibilitet, men koster mer i månedlige premier og kostnader utenom lommen.

Skritt

POS-nettverk ligner PPOer, bortsett fra at din primærhelsetjener tar beslutninger om hvilke spesialister du kan og ikke kan se. Du kan fortsatt se en lege utenfor POS-nettverket, men står overfor høyere avgifter og mer papirarbeid for å gjøre det.

Skritt

Helsevedlikeholdsorganisasjoner (HMOs) er de mest restriktive, men likevel minst kostbare behandlingsprogrammene. De fleste krever at du ser en lege i nettverket, men tilbyr lav eller ingen kopier i bytte. Mange HMOer krever også at du ser din primærpleie lege før du blir henvist til en spesialist.

Skritt

Finn ut om fordelene er begrenset for eksisterende forhold, eller hvis du må vente på en periode før du er fullstendig dekket. Andre planer kan helt utelukke dekning av eksisterende forhold.

Skritt

Sammenlign reseptbelagte legemiddeldekning som tilbys av ulike planer. Mange planer har tiered benefit-systemer, og tilbyr vanligvis en foretrukket liste over resepter som har lavere sambetaling. Søk etter medisiner du tar på denne listen; Legemidler som ikke er på listen, kan ha en medbetaling som er dobbelt så høy. Se også om noen planer begrenser mengden nye resepter eller påfyll på et gitt stoff.

Skritt

Sjekk at dine vanlige leger er på planens foretrukne leverandørliste. Alle planer gir en database over leverandørlisten på deres nettside. Gå med en plan som viser de fleste eller alle dine vanlige leger. Vær oppmerksom på at de fleste PPOer vil betale opptil 20 prosent mindre for utelukkende leger.

Skritt

Undersøk hvilke forsinkelser du kan støte på med vellykket omsorg. Noen planer er beryktet om å holde medlemmer som venter på å se en lege. Spør en lege du har tenkt å besøke hvor lenge en typisk ventetid er før du velger en plan.

Skritt

Shoppe rundt. Ring flere agenter og sammenlign retningslinjer og premier.

Skritt

Se på andre potensielle kilder for helseforsikring. Alumniforeninger, faggrupper, brororganisasjoner og andre foreninger tilbyr ofte helsedekning til sine medlemmer.

Anbefalt Redaktørens valg