Innholdsfortegnelse:

Anonim

En utlåner kan avvise en låner for et boliglån basert på hans nivå av månedlig gjeld. Långivere bruker månedlige gjeldsnivåer i forhold til inntekt, kjent som et forhold mellom gjeld og inntekt (DTI), for å avgjøre om en låner har råd til en månedlig boliglånsbetaling. Enkeltpersoner bør tabulere sine månedlige innbetalinger for å utarbeide et budsjett for å betale ned gjelden, slik at de kan senke sine inntekter og spare penger på rentekostnader.

betraktninger

Månedlig gjeld inkluderer langsiktig gjeld, som minimum kredittkortbetalinger, medisinske regninger, personlige lån, studielån betalinger og bil lån betalinger. Kredittkortbalanser teller ikke som en del av forbrukerens månedlige gjeld hvis hun betaler balansen hver måned. Långivere vurderer også spousal support (underholdsbidrag) og barnestøtte som langsiktige gjeldsforpliktelser når de beregner berettigelse til boliglån. Lavere månedlige gjeldsnivåer vil forbedre en persons kreditt score, slik at hun kan få lavere renter på kredittlinjer.

forholdstall

Långivere vurdere lånerens forkantforhold og tilbakeleveringsgrad når man ser på månedlige gjeldsnivåer. Et frontend DTI-forhold refererer til lånerens forventede boliglånsbetalinger, eiendomsskatt og huseiers foreningsavgift i prosent av bruttoinntektene. En back end ratio refererer til lånerens hjem utgifter pluss de månedlige minimumsbetalinger han gjør på andre former for gjeld.

beregninger

Hvis en låner ønsker å kjøpe et hjem med en $ 500 månedlig boliglånsbetaling og gjør $ 2000 i måneden i bruttoinntekt, har hun en gjeldsforpliktelse på 25 prosent på forsiden. Hvis den samme låntakeren skylder $ 500 i minimale utbetalinger på et billån og kredittkort, vil hun ha en tilbakebetalt månedlig gjeldsgrad på 50 prosent. Mange långivere foretrekker at låntakere ikke har noe høyere enn en 28 prosent frontend månedlig DTI-ratio og en 36 prosent tilbake end-DTI-ratio, ifølge Bank of America.

Forbedring

Enkeltpersoner kan senke sine månedlige gjeldsnivåer ved å opprette og gjennomføre et budsjett. Med et budsjett vil forbrukerne spore sine månedlige utgifter og komme med en plan for å redusere deres utgiftsnivå. De kan deretter søke ekstra penger spart hver måned til personlige lån og kredittkortbalanser. Når de betaler disse lånene, vil kreditorene senke månedlige minimumsbetalinger som vil forbedre en låners gjeldsgrad. En forbruker som betaler ekstra på faste lånebetalinger, for eksempel et eksisterende boliglån eller et billån, vil ikke senke nivået på månedlig gjeld.

Anbefalt Redaktørens valg