Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bærebilforsikring er ganske lovlig ved lov dersom du eier en bil og ønsker å kjøre den, men et overraskende antall førere kommer bak ulovlig hjul - en på åtte, ifølge forsikringsforskningsrådet. Forbrukerrapporter legger den til rundt 30 millioner amerikanere. En del av problemet kan være at mange mennesker bare ikke forstår bilforsikringslover eller dekning.

Ting du trenger å vite om bilforsikring: Michael H / DigitalVision / GettyImages

Hva er bilforsikring?

Bilforsikring er en kontrakt mellom deg og et forsikringsselskap. Du betaler premier til selskapet, et visst beløp hver måned eller kanskje to ganger i året. I bytte vil selskapet betale for skade på eiendom og personskader, blant annet hvis du noen gang er i en ulykke. Du trenger ikke å komme opp med kontanter for å reparere kjøretøyet ditt - eller den andre fyrens bil, heller.

Grunnleggende er enkle. Men bilforsikring er faktisk et komplisert problem som involverer mange typer dekning som bestemmer hva en policy vil betale for og hva det ikke vil.

Forskjellige typer bilforsikring

Det kan være en overdrivelse å si at det er så mange typer bilforsikring som det er bilmodeller, men ikke for mye. Du har mange alternativer når du kjøper forsikring.

Ansvarsdekning kreves av nesten alle stater. Som navnet antyder, betaler det for skade eller personskade til en annen part når du er ansvarlig eller ansvarlig for en ulykke. Ansvarsdekning har vanligvis to komponenter: en for eiendomskrav og en for personskader.

Det blir ofte sagt at du har "full dekning" hvis du også bærer kollisjon og omfattende dekning. Kollisjon betaler for skade på kjøretøyet ditt - ikke den andre sjåføren - hvis du er i en ulykke, mens omfattende dekning betaler for andre uhell som kan føre til kjøretøy som tyveri, hærverk eller skade forårsaket av værforhold. Omfattende dekning kalles også noen ganger "brann- og tyveriforsikring" eller "annet enn kollisjon" dekning.

Medisinsk betaling dekning og personskade forsikring betale for din egen medisinske tjeneste etter en bilulykke. Noen selskaper og politikk vil til og med kompensere deg for tapt lønn. Personskadebeskyttelsesdekning er vanligvis mer omfattende enn dekning av medisinsk betalinger.

Uforsikret og underforsikret bilist Dekning sparker inn hvis du er involvert i en ulykke og den andre fyren er ansvarlig, men han har ikke forsikring, mangler forsikring eller han flyr ulykkesstedet og hans identitet er ukjent.

Du kan også kjøpe andre "ekstra" policybestemmelser. Hvis du må leie bil, mens bilen din blir erstattet eller reparert, vil leieavgift betale for det, slik at du fremdeles kan komme frem og tilbake til jobb. Du kan få forsikring for tauekostnader eller noe som kalles "gap" -forsikring som vil betale av balansen på billånet dersom kjøretøyet er totalt. Ellers vil du vanligvis bare motta sin rettferdige markedsverdi, som ofte er mindre enn hva du skylder.

Bilforsikringskrav

Ansvar er det store billettelementet som de fleste stater krever, og de har minimum for hvor mye av denne forsikringen du må bære ved lov. Noen stater vil imidlertid la deg legge inn et obligasjon i stedet, men. For å gjøre dette må du effektivt plassere penger eller tilsvarende med statsregeringen for å dekke den andre sjåførens kostnader dersom du noen gang er involvert i en ulykke.

Ansvarsdekning på "100/300/100" anbefales ofte - opp til $ 100 000 per person i personskadekostnader, opp til $ 300 000 totalt per ulykke, og opp til $ 100 000 for skade på eiendom per ulykke. Disse høyere terskler vil beskytte deg hvis du har betydelig nettoverdi. Jo mer du eier, jo mer må du miste hvis noen skal saksøke deg og din forsikringsdekning ikke er tilstrekkelig til å dekke alle skader.

Men de fleste stater krever mye mindre enn dette. Montana er nødvendig minimum er bare $ 25.000 / $ 50.000 / $ 10.000, selv om uforsikret og underinsured bilist dekning er obligatorisk her i tillegg til ansvar. Det er faktisk mer enn New Jersey på $ 15,000 / $ 30,000 / $ 5000, og New Jersey krever uforsikret og underinsured bilist dekning også. Det krever også at du bære personskadebeskyttelse for deg selv, ikke bare for andre.

Beste bilforsikringspriser

Så hvor mye koster alt dette deg? Mer enn det ville ha i 2016. Bilforsikringspremier gikk opp med fire ganger inflasjonsraten fra august 2016 til 2017. Men hvor mye du personlig betaler, avhenger av din personlige kjøreoppføring og din kreditt score - ja, din kreditt score - så vel som hvor du bor og noen andre faktorer.

Hvis du er en risikofylt sjåfør - du har en fender bender eller to på din kjørerkort eller en historie med kjøreskader - du betaler mer. På samme måte kan du forvente å betale mer hvis du kjører mange miles hvert år. Dette øker sjansen for at du blir involvert i en ulykke på et tidspunkt.

Men du kan også betale mer hvis du har gått på vanskelige økonomiske tider, og din kreditt score har lidd, selv om du har en plettfri kjøreoppføring. De fleste forsikringsselskaper har egne formler som bruker kredittpoengsummen din til å beregne premiene dine.

Det er vanligvis billigere å forsikre bilen din i stater som ikke er utsatt for flom, og som har mindre befolkninger og lav kriminalitet. De som bor i Midtvesten og Nordvest har en tendens til å få de beste bilforsikringsprisene. Den gjennomsnittlige månedlige kostnaden i disse områdene er omtrent $ 137, i det minste hvis du forsikrer deg om Progressive. Dette øker til rundt 232 dollar i måneden hvis du bor i et område hvor flom, orkaner eller annet alvorlig vær er vanlig, eller et område med høy kriminalitet eller mye trafikk.

Anbefalt Redaktørens valg