Innholdsfortegnelse:

Anonim

Medicaid eligibility er basert på din situasjon, din inntekt og dine eiendeler. De nøyaktige kriteriene varierer fra stat til stat, men generelt kan lavinntekts barn, eldre, funksjonshemmede, blinde og gravide kvalifisere hvis de oppfyller de økonomiske retningslinjene. Å arve en sum penger kan påvirke din kvalifisering, avhengig av hvor mye du arvet og hva du gjør med investeringen.

En arv kan være en blandet velsignelse når det gjelder Medicaid.

Medicaid Kvalifisering

Medicaid eligibility er bestemt av Medicaid programmet du søker om og kriteriene satt av staten din. For de fleste Medicaid-programmer er aktivitetsgrensen $ 2000 for en person og $ 3000 for et par. Huset du bor i, ett kjøretøy og personlige eiendeler blir vanligvis ikke regnet som eiendeler. Du kan også ha opptil $ 1500 i et begravelsesfond og $ 1500 i livsforsikringsytelser. Hvis arven din legger deg over disse grensene, kan det diskvalifisere deg fra Medicaid.

Sykepleiepleie

De som trenger langsiktig anleggssorg, men ikke lenger har midler til å betale omsorg, kan også kvalifisere for Medicaid. Medicaid tillater en ektefelle til et sykehjem bosatt som fortsatt lever i samfunnet for å holde opp til $ 109.560 i tellbare eiendeler fra 2011. En arv kan være i en ektefelle, så lenge de totale tellbare eiendelene ligger under $ 109.560.

Inntekt

En arv kan også påvirke inntektene dine, som igjen påvirker Medicaid-kvalifikasjonen. Hvis du er på Medicaid fordi du har kvalifisert deg for tilleggsinntekt, må inntektene være mindre enn $ 674 for en person og $ 1.011 for et par. Hvis du arver en livrente og det utbetales en månedlig fordel, hvis den setter deg over den månedlige grensen for SSI, vil du ikke lenger kvalifisere for SSI eller Medicaid. Inntektsgrenser varierer etter program og stat.

Andre hensyn

Hvis du arver en betydelig sum penger, eiendom eller en bedrift, bør du vurdere å konsultere en advokat for å få hjelp til å navigere i statens spesifikke Medicaid-retningslinjer. Du kan også konsultere ditt lokale Medicaid-kontor. Din Medicaid vil trolig forbli på plass over en periode, slik at du kan utforske andre helseforsikringsalternativer. Hvis du er senior eller funksjonshemmede, kan du kvalifisere deg for Medicare. Hvis du er under 65 år, kan du kanskje kjøpe en individuell policy; Selv om du har betydelige helseproblemer, har mange stater helseforsikring spesielt for høyrisikopersoner.

Anbefalt Redaktørens valg